Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Έκπτωση 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα για ιδρύματα που έχουν κοινωφελείς σκοπούς

Μειωμένος κατά 70% θα είναι ο λογαριασμός του ρεύματος για ιδρύματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν κοινωφελείς σκοπούς.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ στην Ολομέλεια της Βουλής και θα αφορά σε όλα τα Κοινωνικά, Δημοτικά και Εκκλησιαστικά Συσσίτια, σε όλα τα Δημοτικά και Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης «η Προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς σκοπούς (προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικά συσσίτια κλπ.), θα χαρακτηρίζεται υπηρεσία κοινής ωφέλειας, με σκοπό την υποστήριξη των εν λόγω φορέων κοινωφελούς χαρακτήρα που στηρίζουν Ευάλωτους Πελάτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δηλώνοντα ότι ο σχεδιασμός διείσδυσης τους στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας ήταν προβληματικός.

Μάλιστα, έκανε λόγο για φιλόδοξους ευρωπαϊκούς στόχους για καλύψει του 80% της ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ έως το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...