Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παπαμιμίκος: Να ενώσουμε τις δυνάμεις για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Με την κατάθεση από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, στα συναρμόδια υπουργεία, συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου προστασίας του παιδιού, κορυφώθηκαν σήμερα οι δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ.


Αμέσως μετά την κατάθεση των προτάσεων, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Συνεχίζοντας τις δράσεις της Πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ αφιερώσαμε το μήνα Δεκέμβριο στο παιδί και την προστασία του.

Σήμερα, κατέθεσα στους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας, συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις για τη βελτίωση της υπάρχουσας νομοθεσίας σ’ ό,τι αφορά την προστασία και τα δικαιώματα του παιδιού στη χώρα μας. Είναι προτάσεις για αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες καταλήξαμε μετά από εκτεταμένο κοινωνικό διάλογο, καθώς και μετά από μελέτη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, των εκθέσεων που υποβλήθηκαν από τα κράτη-μέλη στην αρμόδια Επιτροπή του ΟΗΕ, των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη (Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού), καθώς και των προτάσεων που διατυπώθηκαν από κοινωνικές οργανώσεις για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Είναι η ώρα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ώρα για το καλύτερο που θέλουμε και μπορούμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία αναπτύσσει, από τις αρχές Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ, σειρά δράσεων για το παιδί και την προστασία του. Έως σήμερα αναπτύχθηκαν δράσεις σε 15 πόλεις, ενισχύθηκαν 20 οργανισμοί και δομές παιδικής προστασίας, μοιράστηκαν 6.000 παιχνίδια και 2.500 βιβλία σε παιδουπόλεις και δομές για το παιδί. Ξεκίνησε, ταυτόχρονα, και συνεχίζεται ως το τέλος του μήνα εκστρατεία για τη στήριξη της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά εμβολίων που θα χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα που εφαρμόζει στην Ελλάδα. Για τον ίδιο σκοπό θα γίνει, απόψε στις 7.30, ειδική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Gazi Music Hall.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...