Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δράσεις σε 3 δήμους για τους άστεγους

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής  Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)   θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ευαισθητοποίησης, κινητοποιώντας  τους    εθελοντές    του, οι οποίοι και  θα επισκεφθούν  3 δήμους της χώρας και συγκεκριμένα το δήμο Αθηναίων, δήμο Αιγάλεω, και Ίλιον παρέχοντας φαγητό στα κοινωνικά τους συσσίτια.


 Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μέρος  μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας, η οποία θα κορυφωθεί τις αμέσως    επόμενες    εβδομάδες  με σειρά  δράσεων προστασίας και  ανακούφισης των   αστέγων,  τις ημέρες που ενδεχόμενα θα επικρατήσουν  δυσμενείς  καιρικές συνθήκες  με κρύο και βροχή. Το πρόγραμμα άμεσης   φροντίδας θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε θερμαινόμενους  και ασφαλείς χώρους, οι οποίοι θα διατεθούν για αυτόν το σκοπό , καθώς και την προσφορά ζεστών ροφημάτων και πρόχειρου γεύματος.

« Η φροντίδα μας για τους αστέγους,  αλλά και για άλλες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη , δεν περιμένει φυσικά τον εορτασμό μιας παγκόσμιας ημέρας για να εκδηλωθεί»  τονίζει σε μήνυμά της η Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α.  κυρία Τάνια  Ιακωβίδου.  Και συνεχίζει: «Προβλήματα όπως αυτά του trafficking, της ενδοοικογενειακής βίας, της παραμέλησης, εγκατάλειψης  ή της κακοποίησης, αντιμετωπίζονται καθημερινά με ευαισθησία από το Ε.Κ.Κ.Α. με την παροχή  ψυχολογικής  υποστήριξης, ενημέρωσης και πληροφόρησης και παροχής προσωρινής φιλοξενίας και άμεσης κάλυψης αναγκών στέγασης και διατροφής.»

« Στηρίζουμε όμως τον εθελοντισμό, ως παράγοντα συμμετοχής της κοινωνίας μας στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και απευθύνουμε μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης  ευαισθητοποίησης  και προσχώρησης στον εθελοντισμό, ως απάντηση στην αποξένωση που δυστυχώς επιβάλλει η καθημερινότητα και οι ανάγκες», καταλήγει στο μήνυμά της η Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εταιρίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Ε.Κ.Κ.Α.  για δράσεις εθελοντισμού, και συγκεκριμένα την Τράπεζα Τροφίμων των S.M. Βασιλόπουλος, την εταιρία ΠΙΕΤΡΗΣ και την  3Ε,  που χωρίς τη δική τους προσφορά δε θα μπορούσε να λάβει  χώρα η πρωτοβουλία αυτή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...