Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Συναντήσεις και μαθήματα για Κωφούς και βαρηκόους από την Εκκλησία.

Συναντήσεις και μαθήματα για Κωφούς και βαρηκόους από την Εκκλησία. Εδώ και οκτώ χρόνια έχει παρουσιάσει η τοπική εκκλησία ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, δηλαδή τους Κωφούς και βαρηκόους.

Φέτος έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δραστηριότητες:

1. Κάθε Κυριακή στις 4.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιείται συνάντηση των Κωφών και βαρηκόων με σκοπό την μεταξύ των επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της καθημερινότητας και την γνωριμία τους με τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Οι συναντήσεις  αυτές θα ξεκινήσουν  την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.

2. Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό τη διάδοση της γλώσσας των Κωφών και την αφύπνιση των ακουόντων. Τα σεμινάρια εκμαθήσεως της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα αρχίσουν από την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, με τον Αγιασμό τον οποίο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη και γίνονται καθημερινά και κατά τις ώρες 9.00 έως 11.00 π.μ. και 4.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ. στον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Μάνια, στο τηλ. 22210.82682 του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.
Υπεύθυνος και συντονιστής όλης αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι, ως γνωστόν, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τον οποίον μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Απεργία εργαζομένων "Βοήθεια στο σπίτι"

Απεργούν την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». 
 
Την 24ωρη πανελλαδική απεργία καλύπτει συνδικαλιστικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ημέρα της απεργίας, στις 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα.
 
Διεκδικούν –μεταξύ άλλων- την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, τη δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους ΟΤΑ καθώς και την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνική συνεισφορά για τη φροντίδα της υγείας από την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για θέματα υγείας διευρύνοντας συνεχώς τις συνεργασίες της  με αξιόλογους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας με έμφαση στην πρόληψη, όπως είναι το «ΑγκαλιάΖΩ» και ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.
Δεδομένο ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η INTERAMERICAN σε συνεργασία με το ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, οργάνωσε για τις εργαζόμενες στην εταιρεία πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αυτοεξέταση του μαστού. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού ετησίως 4.500 γυναίκες, αριθμός που προβάλλει ως αναγκαία την έγκαιρη διάγνωση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.  
Παράλληλα, η INTERAMERICAN  στήριξε χορηγικά την εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αττικό Μετρό της πλατείας Συντάγματος. Μεγάλος αριθμός πολιτών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις για την κύφωση και τη σκολίωση.
Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες εγγράφονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERAMERICAN “Πράξεις Ζωής”, στον άξονα της φροντίδας για την υγεία. 

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών ενημερώνει τους πολίτες ότι, από την 1 Οκτωβρίου 2010 και στο εξής, όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες του χρόνου στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών εφημερεύει σε ενεργή εφημερία ειδικευμένος ιατρός Μικροβιολόγος προκειμένου οι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα να διευκολύνονται.Καλούμε όλους τους πολίτες σε ανοιχτή αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών:
* τις καθημερινές από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00μ.μ.
* τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 9.00π.μ. έως τις 21.00μ.μ.
Δώσε αίμα και χάρισε ζωή!!!Η αιμοδοσία είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας!Οι ανάγκες στη χώρα μας για αίμα είναι αυξημένες! Για αυτό το λόγο όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας και να βοηθήσουμε ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο αίμα...Συνεισφέροντας στην τράπεζα αίματος σήμερα, εξασφαλίζεις το μέλλον όχι μόνο το δικό σου αλλά και των δικών σου!

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους τυφλούς

ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ
Για την επίλυση αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που είχε σήμερα , Τετάρτη, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Το προεδρείο της ΕΟΤ έθεσε στον κ. Παπακωνσταντίνου οικονομικής φύσεως προβλήματα τα οποία είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτα για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Η ΕΟΤ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να συνυπολογιστεί το κόστος της αναπηρίας στο κόστος της διαβίωσης και να ληφθούν προστατευτικά μέτρα για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των τυφλών, χωρίς να τύχει το αίτημά μας καμίας απολύτως ανταπόκρισης. Συγκεκριμένα η ΕΟΤ ζήτησε :

- Την κατάργηση της περικοπής δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους τυφλούς συνταξιούχους, καθώς και την κατάργηση περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, εφόσον ο αριθμός των τυφλών που εργάζονται στους ανωτέρω τομείς δεν υπερβαίνει τα 200 άτομα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαπίστωσε το δίκαιο του αιτήματος της ΕΟΤ και δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει αντίστοιχη «διορθωτική κίνηση».

- Τη μη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές, καθώς αυτές δίδονται για να ελαφρύνουν το κόστος που επιφέρουν στον άνθρωπο οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία, και όχι για την επιβίωση αυτού και της οικογένειάς του. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, για το οποίο είπαν πως το όριο του ατομικού αφορολόγητου εισοδήματος, τους απαγορεύει να ωφεληθούν από την μείωση των 3,6 ευρώ το μήνα. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως για το συγκεκριμένο αίτημα δεν είναι αρμόδιος, ωστόσο δεσμεύθηκε να το εξετάσει αναγνωρίζοντας πως τα επιχειρήματα έχουν λογική βάση.

- Την αύξηση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, από 20 σήμερα, διότι με το χρηματικό αυτό ποσό ένας τυφλός καλείται να επιβιώσει, να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό και να καλύψει και τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία. Και το συγκεκριμένο αίτημα ο υπουργός Οικονομικών το προσέγγισε θετικά και δεσμεύθηκε να το εξετάσει με τα συναρμόδια υπουργεία.

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (?)

Με απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «Κοινωνικώς Επιχειρείν 2010 – Ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη-ΕΚΕ, στις 13 Οκτ 2010, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (μέσα στην ΔΕΘ) στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του ήταν η κατανόηση εκ μέρους των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ο καταλυτικός ρόλος που μπορούν να παίξουν αυτές στη βιώσιμη ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Επίσης έγιναν παρουσιάσεις πραγματικών επιχειρηματικών δράσεων και εμπειριών.

Ο κ. Ν. Αναλυτής, πρόεδρος του Δικτύου ανέφερε: αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς-η ΕΚΕ είναι περισσότερο αναγκαία σε δύσκολες περιόδους. Και τούτο, διότι η κοινωνία περιμένει την υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση.

Ο κ. P. Bernert, αντιπρόεδρος του EuroCommerce υπογράμισε: Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνουν μικρά αλλά σημαντικά βήματα για την ΕΚΕ από ένα μεγάλο αριθμό μεσαίων & μικρών επιχειρήσεων (25 εκ ΜΜΕ), αντί να περιμένουμε κάποιες πρακτικές από μικρό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο κ. Χ. Γεωργίου (Σύνδεσμός Βιομηχανιών Β. Ελλάδος) παρουσίασε την υπηρεσία «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» που προσφέρει ο ΣΒΒΕ στα μέλη του διαμεσολαβητικά ώστε να βρίσκουν ανταπόκριση άτομα ή ομάδες, που θέλουν να συνδεθούν με επιχειρήσεις, με επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν. Σήμερα στο «Δίκτυο ΣΒΒΕ» έχουν εγγραφεί οι προθέσεις 20 Εταιριών-Μελών ΣΒΒΕ να προσφέρουν και 10 οργανώσεων με αιτήματα.

Ο κ. Ε. Βλαχογιάννης, Αντιπρόεδρος Εμπ-Βιομ. Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης, έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στην ΕΚΕ, ξεκαθαρίζοντας κατ’ αρχή, ότι μια επιχείρηση πρωτίστως πρέπει να είναι οικονομικά κερδοφόρα, για να μπορεί δευτερευόντως να συνεισφέρει και σε ιδέες όπως η ΕΚΕ. Το κράτος έχει εγγενείς αδυναμίες-ανεπάρκειες, οι οποίες είναι ουσιαστικότερες από τις αστοχίες της αγοράς. Οι συνεισφορά των Εταιριών στην μακροχρόνια αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, ειδικά σε περιόδους όξυνσης, είναι επιβεβλημένη, ώστε να απομακρύνεται ο κίνδυνος για την ελευθερία των αγορών.

Η καθ Μ. Τσακαρέστου (Πάντειο Πανεπιστήμιο), έδωσε πάρα πολλά χρήσιμα στοιχεία από μακροχρόνιες έρευνες σε 30 χώρες παγκοσμίως για την ΕΚΕ και την Υπεύθυνη Κατανάλωση. Μόνο το 30% των συμπολιτών μας έχουν καλή πληροφόρηση για την ΕΚΕ. Μόνο το 14,6% έχουν διαβάσει κάποιο Κοινωνικό Απολογισμό Εταιρίας. Το 65,7% άλλαξαν θετικά μετά την κατανόηση της ΕΚΕ. Το 52% των καταναλωτών επιβράβευσαν τις Εταιρίες που εφαρμόζουν ΕΚΕ αγοράζοντας και μιλώντας θετικά για την Εταιρία.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη-ΕΚΕ αποκαλείται η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δέσμευση των επιχειρήσεων σε στρατηγικές που ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, που συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης, εργαζομένων, τοπικής κοινωνίας και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Από ότι φάνηκε, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη-ΕΚΕ, είναι η συγκροτημένη προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου να φανεί (ή και να γίνει?) υπεύθυνος, και κοινωνικά, πολίτης. Είναι μια τάση να εξανθρωπιστεί η «απάνθρωπη»-«ανήθικη»-οικονομίστικη προσήλωση των Εταιριών μόνο στο εκχρηματισμένο κέρδος. Από όσα παρουσιάστηκαν φαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ωφέλειες από την προώθηση της ΕΚΕ, τόσο οι καταναλωτές & πελάτες, όσο και οι εργαζόμενοι αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς και οι τοπικές κοινότητες, οι επιχειρηματικοί συνεργάτες (προμηθευτές, εργολάβοι κλπ), οι Δημόσιες Αρχές, οι οργανώσεις των πολιτών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά το περιβάλλον (κυρίως φυσικό, όσο και πολιτιστικό, κλπ).

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.csrhellas.org

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπογράφει αυτόγραφα 
Εγκαίνια σήμερα στο Γήπεδο μπάσκετ που δώρισε η WIND μαζί με το Θοδωρή Παπαλουκά και το Δημήτρη Διαμαντίδη στα παιδιά του Δήμου Αχαρνών 

Έτοιμο να φιλοξενήσει τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών, είναι το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στην περιοχή Αγριλέζα, στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας της WIND, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά.

Το νέο γήπεδο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές άθλησης και ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παραδόθηκε σήμερα από τους παίκτες και εκπροσώπους της WIND στο Δήμο Αχαρνών σε ειδική εκδήλωση παρουσία της Αντιδημάρχου Διοίκησης της περιοχής κας. Αθηνάς Σεϊτανίδου, μελών του δημοτικού συμβουλίου, κατοίκων και μαθητών της περιοχής. Επίσης, με αφορμή την εκδήλωση και με στόχο να δώσει ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά να αξιοποιήσουν άμεσα το χώρο και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό η εταιρεία εφοδίασε με μπάλες μπάσκετ το νέο γήπεδο.

Τα πιο λαμπρά αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ, συγκέντρωσαν με τα καλάθια τους στη διάρκεια της σεζόν 2009-2010 το ποσό των 40.800€ στο πλαίσιο της εκστρατείας TA ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ καθώς για κάθε καλάθι που πετύχαιναν στην Α1 αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, η WIND προσέφερε 100€ ενώ πριμοδότησε με 10.000€ τα 10 καλάθια που μπήκαν σε διπλό των δύο διεθνών άσων, με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών στις 12 Απριλίου.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε: «Χαίρομαι που για φέτος η συμμετοχή μας στην εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ έγινε το όχημα για να βρεθούμε δίπλα στα παιδιά του Δήμου Αχαρνών και με τα καλάθια μας να συμβάλλουμε ώστε να κατασκευαστεί αυτό το γήπεδο μπάσκετ. Ελπίζω ότι έτσι δίνουμε μαζί με τη WIND ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά της περιοχής να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

O Δημήτρης Διαμαντίδης αναφερόμενος στην ενέργεια ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που τη σεζόν που μας πέρασε μέσα από την πρωτοβουλία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ της WIND, συνέβαλα και εγώ ώστε να δώσουμε στο Δήμου Αχαρνών ένα ολοκαίνουριο ανοιχτό γήπεδο, φέρνοντας το μπάσκετ ακόμα πιο κοντά στη ζωή των παιδιών κάθε γειτονιάς, ανεξάρτητα από το φύλο, την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους»

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης με δήλωσή του σημείωσε: «Σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς η πρωτοβουλία της WIND να κατασκευάσει και να παραχωρήσει στον Δήμο μας, ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή της Αγριλέζας, χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας. Η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να ανοίξει δρόμους και να προσφέρει την απαραίτητη ανάπτυξη στον τόπο. Ιδίως σε έναν Δήμο όπως ο Δήμος Αχαρνών κάθε ενέργεια, δωρεά και χορηγία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους πολυάριθμους νέους/νέες των Αχαρνών να ασχοληθούν μ' ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει πολλές νίκες».

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά η WIND υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά του δήμου Αχαρνών και σήμερα τους παραδίδει το νέο γήπεδο στην Αγριλέζα. H εταιρεία για άλλη μία φορά δείχνει εμπράκτως ότι στηρίζει την τοπική κοινωνία και βοηθάει τη νεολαία να έρθει πιο κοντά στον
αθλητισμό και τις αξίες του. Για μας είναι επίσης σημαντικό ότι σπουδαίοι αθλητές όπως ο Θοδωρής και το Δημήτρης συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες»

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη χρονιά ο Θοδωρής και ο Δημήτρης συγκέντρωσαν €24.600, χρήματα που προσφέρθηκαν για τους σκοπούς του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, στον Πειραιά, και του Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καστοριάς.

Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για 195 εκατ. υποσιτισμένα παιδιά

Μεγάλη εκστρατεία ξεκινούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την άμεση βελτίωση της παρεχόμενης βοήθειας σε υποσιτισμένα παιδιά, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται παγκοσμίως σε 195 εκατομμύρια. Το 90 % από αυτά ζει στην υπο-Σαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, οι δέκα μεγαλύτερες δωρήτριες χώρες πρέπει να βοηθήσουν να παρέχεται καλύτερη τροφή στα μικρά παιδιά σε σημεία του πλανήτη που μαίνεται η απειλή του υποσιτισμού. Οι δέκα μεγαλύτεροι δωρητές, μεταξύ των οποίων Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ιαπωνία και Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να προσφέρουν και να χρηματοδοτήσουν ποιοτικότερη επισιτιστική βοήθεια στα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών που απειλούνται από τον υποσιτισμό τονίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου.

Ο υποσιτισμός, μια κατάσταση που μπορεί να αποφευχθεί και να θεραπευτεί, απειλεί τη ζωή 195 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, η πλειοψηφία των οποίων ζει σε μη εμπόλεμες ζώνες. Είναι η βασική αιτία θανάτου τουλάχιστον για το 1/3 των οκτώ εκατομμυρίων παιδικών θανάτων που καταγράφονται ετησίως, παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Ο υποσιτισμός δεν είναι απλά το αποτέλεσμα που προκαλεί η έλλειψη ή η πρόσληψη λίγης τροφής, αλλά η λήψη ακατάλληλης τροφής χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το πρόβλημα του υποσιτισμού που ευθύνεται για μια διαρκή ανθρωπιστική κρίση που απειλεί εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη. Φωτογραφίες, βιντεοπροβολές και εκπρόσωποι της οργάνωσης βρίσκονται μέχρι το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, στους χώρους του μεγάλου εμπορικού κέντρου Golden Hall (Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) καθημερινά 1 – 9 μ.μ. ζητώντας τη συμμετοχή και υποστήριξη της προσπάθειάς της οργάνωσης για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΒΟΥΛΑ - ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!

"ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ"
Ονομάζομαι Βούλα (Παρασκευή) Κατσούλη και κατάγομαι από τους Σπαθαραίους Μαργαριτίου.Είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας.Γεννήθηκα το 1978 με αναπηρία.

Από τότε κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο.Λόγου αυτού του γεγονότος, μόλις φέτος τελείωσα το εσπερινό γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

Σε λίγο καιρό παίρνω το «proficiency» στους υπολογιστές και προχωράω…Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω στον εαυτό μου, βάζω στόχους και με μικρά βήματα τους πετυχαίνω.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές συμμετέχω ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κάτσινου στην Τοπική Κοινότητα Σπαθαραίων του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας και ζητώ από τους συνδημότες μου να με τιμήσουν με ψήφο τους.

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΒΟΥΛΑ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Σκληρό «βασανιστήριο» στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως στην πολιτική ηεγσία του Υπουργείου Παιδείας ασκεί ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατηγορώντας την για εχθρική και παράλογη συμπεριφορά σε αιτήματα εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο από 67%, για μεταθέσεις ή αποσπάσεις.

 Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αν θα ικανοποηθόύν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για μεταθέσεις ή αποσπάσεις τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους όπως η λογική αλλά και η ηθική επιβάλλει.

Αφορμή  για την πολιτική παρέμβαση του  Βουλευτή, η περίπτωση του τυφλού εκπαιδευτικού Μποζ Ερσίν από  την Ξάνθη, ο οποίος με το Νόμο 3794/09 και το Νόμο 3848/10, διορίστηκε επιτέλους, μόνιμος εκπαιδευτικός έχοντας 12μηνη προϋπηρεσία, στο Νομό Βοιωτίας όπου αναγκάζεται να μετακομίσει με την σύζυγό του η οποία διανύει τον 5° μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει επαπειλούμενη κύηση.

Μετά  από αίτησή του για απόσπαση ή μετάθεση εξ αιτίας της ιδιαιτερότητας της κατάστασής του, η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τον ίδιο, ότι ήταν δική του επιλογή να τοποθετηθεί εκεί και ότι είναι εκείνος συνυπεύθυνος! Κατά τον κ. Ερσίν, στην περιοχή κατοικίας του, στο Σχολείο Τυφλών όπου έχει εργαστεί επί δύο χρόνια, υπάρχουν δύο οργανικά κενά και άρα το αίτημά του μπορεί να ικανοποιηθεί.

«Η  απάντηση είναι προκλητική. Η πολιτική αντιμετώπιση του ανθρώπου αυτού  αλλά και όλων όσοι αντιμετωπίζουν ίδιο πρόβλημα είναι προκλητική. Η Κυβέρνηση είναι εχθρική, παράλογη και ανάλγητη. Είναι λοιπόν επιλογή του ανθρώπου αυτού, να διοριστεί μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του; Είναι επιλογή του ανθρώπου αυτού, η αυτονόητη επιλογή του στο δίλημμα «δουλειά ή ανεργία; Μόνιμη εργασία όπου σου λένε ή αναπληρωτής ή ωρομίσθιος;» Αλλά δουλειά όπου διατάζει το Υπουργείο;», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και κατέληξε: «Είναι λυπηρή μα και εξοργιστική η εχθρική συμπεριφορά της Πολιτείας στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία του Κράτους σε όλα τα επίπεδα. [«Κολύμπησαν»] μόνοι και αβοήθητοι στον [«ωκεανό»] του συστήματος εκπαίδευσης για να σπουδάσουν. Τα κατάφεραν στηριζόμενοι στις δικές τους ξεχωριστές δυνάμεις, την ελπίδα και το όραμά τους. Και τώρα τους εξαναγκάζουν να [«βουτήξουν»] πάλι στα βαθιά [«νερά»] της αδιαφορίας και του κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού».

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Δημιουργία βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου, με την αρωγή της INTERAMERICAN

Με ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της παιδείας και με εστίαση σε τόπους της χώρας μας όπου οι δυνατότητες ενίσχυσης της γνώσης που παρέχεται στα παιδιά είναι πενιχρές, η INTERAMERICAN υποστήριξε πρόσφατα την οργάνωση βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου.

Το Σχολείο, που αριθμεί περί τους 180 μαθητές και στεγάζεται σε ένα παλαιό κτήριο, καταβάλλει με πρωτοβουλίες δασκάλων και του συλλόγου γονέων των μαθητών προσπάθειες όχι μόνο για την κάλυψη των συγχρόνων εκπαιδευτικών αναγκών, αλλά και για τη συμμετοχή των μαθητών σε σημαντικές εκδηλώσεις πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

Εκτός της INTERAMERICAN και του συλλόγου γονέων, συναρωγός στη δημιουργία της βιβλιοθήκης του Σχολείου είναι το Ίδρυμα Ελέους.

Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν οι εργαζόμενοι στις 73 δομές της Ηπείρου«Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μία από τις σημαντικότερες δομές που δημιούργησε ποτέ η Πολιτεία, στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Μετά από 7 χρόνια λειτουργίας του απόλυτα επιτυχημένου προγράμματος, η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει μία σαφή απάντηση για το εάν και με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί η λειτουργία του.
Έτσι, το μόνο που έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές, είναι μία αόριστη δέσμευση, ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει εφόσον η Ε.Ε καλύψει το 15-25% του κόστους, κάτι που θα γίνει εντός του Οκτωβρίου. Εάν αυτό συμβεί, τότε οι δομές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και το 2011, ίσως μάλιστα να βρεθεί τρόπος συνέχισης μέχρι το 2013. Σε διαφορετική περίπτωση η Πολιτεία δεσμεύεται – αναιμικά πάντως – ότι θα προβλέψει κονδύλιο για τις δαπάνες του προγράμματος στον προϋπολογισμό μόνο όμως για το 2011. Αν όμως γίνει αυτό, τότε θα βγει προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων, που θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ.Όλα αυτά τα προβλήματα, την αβεβαιότητα που υπάρχει και την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» από ολόκληρη την Ήπειρο, που πραγματοποίησαν ολομέλεια του συλλόγου τους στο Εργατικό Κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά το πρόγραμμα θα πρέπει να συνεχιστεί, όχι μόνο για να συνεχίσουν οι ίδιοι που στήριξαν και ανέδειξαν το πρόγραμμα αυτό σε στυλοβάτη της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και επειδή χιλιάδες εξυπηρετούμενοι θα αφεθούν κυριολεκτικά στην τύχη τους.Στην Ήπειρο, λειτουργούν συνολικά 73 δομές, με 250 περίπου εργαζόμενους και 4000 εξυπηρετούμενους.Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών έχει την απόλυτη ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, καθώς πρόκειται για ανήμπορα και μοναχικά άτομα, χωρίς άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πρόγραμμα τόνισαν πως θα πρέπει να πεισθεί η Πολιτεία για τη συνέχιση του προγράμματος με σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση και παράλληλα με τη μετατροπή των δικών τους συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.«Οι περισσότεροι εξυπηρετούμενοι λένε, πως εάν σταματήσει το πρόγραμμα δεν πρόκειται να ζήσουν. Μας αντιμετωπίσουν καλύτερα και από τα παιδιά τους. Τους εξυπηρετούμε στα πάντα πλέον. Από τρόφιμα και φάρμακα, μέχρι εργασίες, συνταγογραφήσεις, πληρωμές λογαριασμών και ψυχολογική υποστήριξη. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν τα αυτονόητα από την Πολιτεία», σημείωσαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναρτήθηκε από epirusgate

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Στα συσσίτια της Εκκλησίας προσφεύγουν καθημερινά δεκάδες Έλληνες

Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας δείχνουν τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι Έλληνες αυξήθηκαν δραματικά» τονίζει στο «Βήμα» ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

«Η αναλογία είναι πλέον σχεδόν ίδια με τους μετανάστες» προσθέτει «καθώς υπάρχουν ανάγκες για την εξεύρεση δουλειάς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης, στέγασης και παροχής βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Η αύξηση των συσσιτίων σε δεκάδες ενορίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου προσφέρουμε 110 μερίδες καθημερινά. Το επόμενο διάστημα θα τις αυξήσουμε σε 180. Το φαινόμενο είναι τραγικό και δυστυχώς εμφανίζονται όλο και περισσότεροι Έλληνες που ζητούν βοήθεια» δηλώνει ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, εφημέριος του Ναού του Αγίου Παντελεήμονος.

Την Πέμπτη η Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε την άμεση λήψη μέτρων. Ο εισηγητής του θέματος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επισήμανε ότι «η ενορία δεν μπορεί να παραμείνει τόπος όπου συναντιόμαστε κάθε Κυριακή για την εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Έχουμε χρέος να την αναδείξουμε σε ζωτική εστία προσφοράς πνευματικού έργου και φιλανθρωπικής φροντίδας, που θα λειτουργήσει όχι ως υπηρεσία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αλλά συνεχώς ως το ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας».

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Προβληματική η πρόσβαση ΑμεΑ στα δημόσια κτίρια

Σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των υποδομών για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές για την εξυπηρέτηση των τυφλών διαπιστώνει μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα την εξέταση των συνθηκών προσπελασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία στα δημόσια κτίρια και σε κτίρια υπηρεσιών καθημερινού ενδιαφέροντος.
Στην πρώτη φάση της μελέτης, που παρουσιάστηκε χθες από τους μελετητές, στη διάρκεια διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς στην ισόγεια αίθουσα της Περιφέρειας, καταγράφονται, διερευνώνται και αναλύονται τα υπάρχοντα προβλήματα πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στα δημόσια κτίρια ενώ καταγράφονται και αναδεικνύονται καλές και κακές πρακτικές στις υποδομές που εξασφαλίζουν την πρόσβαση.
Ως παράδειγμα για μίμηση αναφέρεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ακολουθούνται όλες οι προδιαγραφές προσπελασιμότητας ΑμεΑ ενώ αξιομνημόνευτες πρακτικές ακολουθούν το ΚΕΠ Καρδίτσας με το δίκτυο ενημέρωσης των ΑμεΑ μέσω διαδικτύου και ο ΟΑΕΔ Τρικάλων με την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μετά από συνεργασία με τα 5 σωματεία ΑμεΑ.
Αντίθετα ιδιαίτερα προβληματικά χαρακτηρίζονται τα ειδικά δημοτικά σχολεία της Λάρισας και των Φαρσάλων, οι αίθουσες των οποίων βρίσκονται στον πρώτο όροφο των κτιριακών εγκαταστάσεων χωρίς να υπάρχουν ...ανελκυστήρες (!) όπως και το ειδικό σχολείο στο Δήμο Παλαμά, που κινδυνεύει με λουκέτο επειδή παρατηρείται απροθυμία παιδιών με αναπηρία να εγγραφούν.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου για προβληματική συμπεριφορά της διοίκησης του ιδρύματος, η οποία δεν επέτρεψε στους μελετητές η είσοδος στο νοσοκομείο για την καταγραφή των υποδομών πρόσβασης αν και προσκομίστηκε ειδική επιστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκπόνηση της μελέτης.
Στη χθεσινή διαβούλευση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε 203 δημόσια κτίρια, εκ των οποίων τα 81 αφορούν σε υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα 55 δημόσιας εξυπηρέτησης (Δ.Ο.Υ., Κ.Ε.Π., Ο.Α.Ε.Δ.), τα 40 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημαρχεία, πολεοδομίες, ληξιαρχεία, νομαρχίες και περιφέρεια), τα 26 υποδομές υγείας και ένα μουσείο. Χωροταξικά τα 74 κτίρια βρίσκονται στη Μαγνησία, τα 56 στη Λάρισα, τα 39 στην Καρδίτσα και τα 34 στα Τρίκαλα.
Μεταξύ άλλων οι μελετητές διαπίστωσαν έλλειψη θέσεων πάρκινγκ (το 84,5% των κτιρίων δεν διαθέτει θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία), προβληματική προσπελασιμότητα των πεζοδρομίων (μια στις δύο ράμπες δεν έχει σωστή κλίση, δύο στις τρεις ράμπες δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πλάτος) και χαμηλά ποσοστά σε άλλες υποδομές εξυπηρέτησης όπως ανελκυστήρες (απαιτείται στο 86% των κτιρίων), χώροι υγιεινής (το 80% των ορόφων στα δημόσια κτίρια δεν διαθέτει ούτε ένα χώρο υγιεινής), τηλεφωνικούς θαλάμους, ψύκτες και πίνακες χωροθέτησης των λειτουργιών.
Οι μελετητές έχουν συγκεντρώσει μετά από αυτοψίες περίπου 2.000 φωτογραφίες που θα παραδώσουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αποτελούν πολύτιμο υλικό για το σχεδιασμό της. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της μελετητικής εταιρίας Κων. Τζάνας, η μέθοδος που ακολουθήθηκε κατά την έρευνα οδηγεί σε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά στο οικονομικό αντικείμενο των παρεμβάσεων, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός για την ένταξη έργων, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης καταγράφηκαν τέλος οι απόψεις των παρισταμένων, εκπροσώπων φορέων ΑμεA αλλά και εκπροσώπων αρχών και δημόσιων υπηρεσιών ώστε αυτές να ληφθούν υπ’ όψιν στη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη βελτίωση των συνθηκών προσπελασιμότητας των ΑμεΑ στα δημόσια κτίρια και κτίρια υπηρεσιών καθημερινού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι βασική φιλοσοφία και προσέγγιση της Περιφέρειας είναι «έστω και ένα Άτομο με Αναπηρία να θέλει να εξυπηρετηθεί από μια δημόσια υπηρεσία να μπορεί να εξυπηρετείται» ενώ τα σημεία στα οποία δίνεται έμφαση είναι η πρόσβαση στην είσοδο και στο χώρο υποδοχής των κτιρίων, η κατακόρυφη και οριζόντια κυκλοφορία, οι εξυπηρετήσεις και ο εξοπλισμός που επιτρέπουν την ανεμπόδιστη και ασφαλή κίνηση των ΑμεΑ στο χώρο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ένα σύγχρονο έργο από το Δήμο Αγρινίου για την τρίτη ηλικία


Ένα έργο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, το νέο ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο παραδόθηκε στους δημότες, με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Η λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στο εξής σε ένα σύγχρονο κτίριο που διαθέτει τους αναγκαίους χώρους για άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Το ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου ανεγέρθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγρινίου στη γωνία των οδών Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 700.000,00 € και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου. Το Ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 τ.μ. και το υπόγειο 150,00 τ.μ.

Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Αίθουσα συνάθροισης κοινού
-Αναψυκτήριο με αποθήκη
-Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
-Γραφείο Διεύθυνσης
-Γραφείο κοινωνικής λειτουργού
-Ιατρείο
-Φυσικοθεραπευτήριο
-Βοηθητικούς χώρους
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.

Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
-Αποθηκευτικούς χώρους


acarnania.blogspot.com

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΕΒΕΖΑ:Η ανθρωπιά «ρίχνει τα τείχη» της απομόνωσης των ηλικιωμένων...Mε σημείο αναφοράς την υποστήριξη των ηλικιωμένων πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Πάρκο της Νεάπολης στην Πρέβεζα.Ο όμορφος και φωτεινός χώρος του ΚΗΦΗ υποδέχτηκε τους επίσημους προσκεκλημένους και τους καθημερινούς «θαμώνες» του που δεν είναι άλλοι από τους τριάντα περίπου ηλικιωμένους.Τους προσκεκλημένους- ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομ.Αυτοδιοίκησης Γρηγόρης Γιάγιας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρβανίτης , οι αντιδήμαρχοι κ.κ Νέλλης, Φωκάς και Τζούλης και άλλοι φορείς- καλωσόρισαν οι εργαζόμενοι, ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Γεράσιμος Σολδάτος και ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας.Ο κ.Σολδάτος υπογράμμισε την ευθύνη που έχουμε όλοι να υποστηρίξουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, θυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει αναπτύξει μια δυναμική προς την κατεύθυνση αυτή αναβαθμίζοντας τον ρόλο του ΚΑΠΗ, υλοποιώντας το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και προσφέροντας γεύματα αγάπης.«Η ανθρωπιά και η επίδειξη αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο απαιτούν την συνδρομή του κράτους» ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημειώνοντας ότι η Αυτοδιοίκηση ήρθε να καλύψει το κενό της πολιτείας δημιουργώντας δομές που εξυπηρετούν εκατοντάδες συμπολίτες.«Σε μια περίοδο όπου ο πολιτισμός και η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από μια τεράστια ταχύτητα της πληροφόρησης, από τεχνολογικά επιτευγματα, από την μετατροπή του σε ένα μεγάλο παγκόσμιο χώρο, την ίδια ώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την έλλειψη ανθρωπιάς και ευαισθησίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κλάπας υπογραμμίζοντας ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι υπόθεσή όλων μας.Απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους τόνισε ότι αυτές οι δομές πρέπει να παραμείνουν και να έχουν δημόσιο χαρακτήρα με δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες αφού η διατήρηση της κοινωνικής πρόνοιας πρέπει να αποτελέσει στοίχημα για την αυτοδιοίκηση.Ο κ.Κλάπας ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι κι αν ακόμη τα χρήματα λείπουν ας περισσεύσει τουλάχιστον το χαμόγελο και η προσφορά προς αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Μόδα για άτομα με είδικές ανάγκες!


Η Καναδή σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Izzy Camilleri, δημιουργίες της οποίας κοσμούν τα γνωστά περιοδικά μόδας WWD, Elle, Vogue, Harper’s Bazaar, κ.ά., πρόσφατα έστρεψε το ενδιαφέρον της στην ανάγκη των γυναικών με αναπηρία για ποιοτικά ρούχα με στυλ.
Δημιούργησε λοιπόν την πρώτη προσαρμοσμένη σειρά ρούχωναποκλειστικά για γυναίκες που χρησιμοποιούν αναπηρικό κάθισμα, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις, καθώς τα 
ρούχα προσαρμόζονται σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά, ώστε να είναι όσο πιο χρηστικά και κομψά γίνεται, συνυπολογίζοντας τον βαθμό λειτουργικότητας που επιτρέπει η αναπηρία και το προσωπικό γούστο.
Αυτή η σειρά ρούχων ονομάζεται IZ Adaptive Collection και έχει ήδη αρχίσει να τραβά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινότητας των κινητικά αναπήρων καταναλωτών παγκοσμίως.
Η έμπνευση για τη σύλληψη αυτής της πρωτοποριακής ιδέας για τον σχεδιασμό προσαρμοσμένων ενδυμάτων προήλθε από μια τυχαία συγκυρία πριν αρκετά χρόνια.
Η Izzy εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται εντατικά στον χώρο της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, σχεδιάζοντας ενδύματα για την Meryl Streep, την Angelina Jolie, την Jennifer Lopez, τον Mark Wahlberg, τον David Bowie, κ.ά. Χαρακτηριστική στιγμή στην επαγγελματική και προσωπική της πορεία στάθηκε η γνωριμία της με τη γνωστή δημοσιογράφο Barbara Turnbull της εφημερίδας «Toronto Star», της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του Καναδά.

Η Barbara, που υπήρξε θύμα πυροβολισμού με αποτέλεσμα υψηλή τετραπληγία λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού, δυσκολευόταν πολύ να διατηρήσει το στυλ και την κομψή εμφάνισή της με τις τότε υπάρχουσες εναλλακτικές της αγοράς.

Η υψηλή ραπτική της Izzy άρεσε πολύ στην Barbara, και αμέσως κινητοποιήθηκε η μηχανή!
Ο σχεδιασμός και η παραγωγή αυτών των πρώτων κομματιών ώστε να καλύπτουν όλες τις ξεχωριστές ανάγκες και ενδυματολογικές απαιτήσεις υπήρξε μεγάλη πρόκληση για την Izzy.

Ο ατέλειωτος χρόνος, η έρευνα, οι πειραματισμοί και η πνευματική ενέργεια που καταναλώθηκε για να εφορμοστεί κάθε ξεχωριστό ρούχο στους πρώτους πελάτες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως υπάρχει έλλειψη επιλογής προϊόντων σε αυτό το ανεκμετάλλευτο τμήμα της αγοράς, ώθησε την Izzy στο να σκεφτεί τις δυνατότητες εμπορικής ανάπτυξης των αποκλειστικών κομματιών της. 


Ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αναπηρικά καθίσματα αναγκάζονται να αγοράσουν ρούχα μόνο από συνηθισμένα καταστήματα, και σχεδόν πάντα πρέπει να παρέμβουν στο ύφασμα ώστε να τους εφαρμόζει καλύτερα και να το κάνουν πιο χρηστικό. Από την άλλη, όσα προσαρμοσμένα ρούχα υπήρχαν μέχρι σήμερα στην αγορά, απευθύνονταν κυρίως στην τρίτη ηλικία.

Η Izzy πήρε την απόφαση να προσανατολιστεί στη δημιουργία όμορφων, κομψών, στυλάτων και λειτουργικών ενδυμάτων, σε προσιτές τιμές, για τους χρήστες αναπηρικών καθισμάτων, ενώ περιορίστηκε αρχικά στην αγορά της γυναικείας ένδυσης. Παράλληλα, μεγάλωσε το on-line εμπορικό κομμάτι της εταιρείας της και άρχισε σταδιακά την οργάνωση της σειράς πρετ-α-πορτέ, στηρίζοντας τις εμπορικές επιλογές της.
Τα επαναστατικά σχέδια της σειράς αυτής έχουν κοπεί συγκεκριμένα για γυναίκες που κάθονται, μειώνοντας ανάλογα τον όγκο του υφάσματος μπροστά στα πλάγια ή πίσω. Τα πουκάμισα έχουν κόψιμο A και ξεκουμπώνουν από τον καρπό μέχρι τη μέση για ευκολία στο ντύσιμο. Τα παντελόνια είναι απαλά και άνετα για να μην προκαλούν πιέσεις κατά το κάθισμα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν ψηλό κόψιμο στο πίσω μέρος και χαμηλό στο μπροστινό μέρος, με μακρύτερο μήκος στα μπατζάκια, καθώς τα παντελόνια τείνουν να μαζεύουν όταν κανείς κάθεται. Τα παλτό και τα μπουφάν αποτελούνται από δύο ανεξάρτητα τμήματα το καθένα, που όταν ενώνονται πάνω στο σώμα κλείνουν με πολύ καλή εφαρμογή από μπροστά, ενώ υπάρχει ένα μικρό φερμουάρ στο πίσω μέρος του αυχένα. Τα διαφορετικά μεγέθη στα φερμουάρ, τα κουμπιά με μαγνήτη, το ψηλό κόψιμο στην πλάτη, κ.ά., είναι επιλογές που εξαρτώνται από τα προσωπικά γούστα και προτιμήσεις.
«Όταν οι επιλογές σου περιορίζονται, είναι το στυλ σου που μιλάει για σένα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς το νόημα πίσω από τη δημιουργία των προσαρμοσμένων ρούχων, όπως για παράδειγμα η αίσθηση της αξιοπρεπούς εμφάνισης ή η ευκολία στο ντύσιμο που θεωρείται δεδομένη όταν δεν έχεις αναπηρία. Ή απλώς σκεφτείτε πως παρά το ότι τα ρούχα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων, όταν επρόκειτο για καταναλωτές με αναπηρία ήταν συνήθως άκομψα και χωρίς καμία αίσθηση μόδας. Και μόδα είναι η διάθεση και ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας, προκαλώντας παράλληλα αντίκτυπο σε όσους έχουν παρόμοια αισθητική και αντιλήψεις», λέει η Izzy Camilleri.
Για την IZ Adaptive Clothing Line μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.izadaptive.com, ενώ για πληροφορίες media: Luis Aguilar,Luis@izadaptive.com
Πηγή:i-diadromi.blogspot.com

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Απλήρωτο το προσωπικό στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας του Έβρου

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα το απλήρωτο προσωπικό του Προγράμματος «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» στο Νομό Έβρου, εξαιτίας μη εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ.

Μεταξύ άλλων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:  
 
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό που απασχολείται στο πρόγραμμα «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» του Νομού Έβρου;
 
Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να μην ξαναεμφανιστούν φαινόμενα καθυστέρησης στη μισθοδοσία του προσωπικού σε μελλοντικά προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας;

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»24ωρη απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» διαμαρτυρόμενοι για το συνεχή εμπαιγμό τους από τις κυβερνήσεις, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη εργασία. 

Η σημερινή μέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία για την προκήρυξη της απεργίας καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων των «Βοήθεια στο σπίτι» Ηπείρου Αντωνία Γεωργάκη στην απεργία συμμετέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων απ’ την περιφέρεια. 

Στο τέλος του 2010 λήγουν τα προγράμματα χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση ή διασφάλιση για τη συνέχισή τους. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια και δηλώνουν ότι τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκονται σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας, χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί απ’ τον Ιανουάριο του 2011. 

Σε κάθε Δήμο σχεδόν λειτουργεί πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που είναι μια κοινωνική υπηρεσία πολύτιμη ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους. Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ήπειρο απασχολούνται στο πρόγραμμα περίπου 250 εργαζόμενοι. Κύρια αιτήματα των εργαζομένων των «Βοήθεια στο Σπίτι» (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, οικογενειακών βοηθών) είναι η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των δομών, η δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο σπίτι» και κοινωνικών υπηρεσιών στους νέους Καλλικράτειους Δήμους και η μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.
Αναρτήθηκε από epirusgate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...