Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»



24ωρη απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» διαμαρτυρόμενοι για το συνεχή εμπαιγμό τους από τις κυβερνήσεις, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη εργασία. 

Η σημερινή μέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία για την προκήρυξη της απεργίας καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων των «Βοήθεια στο σπίτι» Ηπείρου Αντωνία Γεωργάκη στην απεργία συμμετέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων απ’ την περιφέρεια. 

Στο τέλος του 2010 λήγουν τα προγράμματα χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση ή διασφάλιση για τη συνέχισή τους. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια και δηλώνουν ότι τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκονται σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας, χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί απ’ τον Ιανουάριο του 2011. 

Σε κάθε Δήμο σχεδόν λειτουργεί πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που είναι μια κοινωνική υπηρεσία πολύτιμη ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους. Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ήπειρο απασχολούνται στο πρόγραμμα περίπου 250 εργαζόμενοι. Κύρια αιτήματα των εργαζομένων των «Βοήθεια στο Σπίτι» (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, οικογενειακών βοηθών) είναι η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των δομών, η δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο σπίτι» και κοινωνικών υπηρεσιών στους νέους Καλλικράτειους Δήμους και η μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...