Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

110.000 χιλιάδες ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ χάνουν την «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Λευτέρης Αυγενάκης σε ανακοίνωσή του για το επικείμενο κλείσιμο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα καταρρέει μια ακόμα πολύ σημαντική δομή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή υπηρεσία που παρέχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υποστηρίζει περίπου 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Κατόπιν επανειλημμένων κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων όλη την προηγούμενη περίοδο για την εξασφάλιση της συνέχισης του Προγράμματος, οι Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» πήραν παράταση ως τις 31/12/2011. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο των δομών στα τέλη του χρόνου, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ χωρίς τη σημαντική υπηρεσία υποστήριξης και χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν άμεσα τη θέση τους και με κοινωνική ευαισθησία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» να συνεχίσουν από 1/1/2012 να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη των υποστηρικτικών κατ’ οίκον υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...