Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ αποφάσισε την κατάληψη των εγκαταστάσεών του στην Καλλιθέα... γιατί το ΚΕΑΤ - το μοναδικό πανελλαδικά δημόσιο ειδικό κέντρο για τυφλούς- οδηγείται σε διάλυση:
9 μήνες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παραμένουν απλήρωτοι
Οι τυφλοί μαθητές δεν έχουν εκπαιδευτικούς για τα απογευματινά τους μαθήματα
Το ειδικό τυπογραφείο του για τα σχολικά βιβλία των τυφλών καταργείται σε όφελος των ιδιωτών
Η υποχρηματοδότηση το πνίγει.

Παρότι οι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις συρρικνωμένες στο ελάχιστο αρμοδιότητες του κέντρου, που δεν καλύπτουν ούτε όλους τους τυφλούς, ούτε όλες τις ανάγκες τους, η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι πλεονάζουν!

ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΑΤ, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των τυφλών μαθητών.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, όπως κάνουν με δεκάδες φορείς και υπηρεσίες στο χώρο της Πρόνοιας. Ήδη 50 ιδρύματα της Πρόνοιας έχουν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Ακολουθεί λίστα 152 φορέων του Υπουργείου Υγείας που βαίνουν προς κατάργηση ή συγχώνευση. Ανάμεσά τους είναι και το ΚΕΑΤ.

Το ξήλωμα του δημόσιου τομέα ξεκινά από τους πιο περιφρονημένους και υποβαθμισμένους κοινωνικούς τομείς, όπως η Πρόνοια. Οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους την απανθρωπιά της πολιτικής της κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πρόσχημα την κρίση οδηγούν τους τυφλούς στην εξαθλίωση και τη φιλανθρωπία και τους εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε ατελείωτες θυσίες για να αυγατίζουν οι έλληνες επιχειρηματίες τα 600 δις των καταθέσεών τους στην Ελβετία.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
Να διευρυνθεί ο ρόλος του ΚΕΑΤ ώστε να καλυφθούν όλοι οι τυφλοί και όλες οι ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους για εκπαίδευση, υποστήριξη, εργασιακή αποκατάσταση.
Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις σε πόρους και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου.
Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους εργαζόμενους της Πρωτοπορίας.
Καμία απόλυση εργαζομένου. Μόνιμο και σταθερό προσωπικό στο ΚΕΑΤ με την ένταξη σε αυτό όλων των συμβασιούχων της Πρωτοπορίας χωρίς προϋποθέσεις.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2109531841 - 6976880304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...