Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Mediterranean College: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα HND in Learning Disabilities (Μαθησιακές Δυσκολίες)

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, σε συνεργασία με το Edexcel, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης HND in Learning Disabilities (Μαθησιακές Δυσκολίες), που οδηγεί στην απόκτηση HND, ενός πιστοποιημένου επαγγελματικού τίτλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου, με διεθνή αναγνώριση, που εκδίδεται απευθείας από το Edexcel International, έναν φορέα που υπάγεται στο Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας.

Το HND in Learning Disabilities, είναι το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα των Μαθησιακών Δυσκολιών. Δεδομένου ότι απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους , το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time (2 απογεύματα την εβδομάδα) ή distance-learning (2 ημέρες / μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του συμβούλου σε μαθησιακές δυσκολίες, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

1ος Χρόνος:

Κατανόηση Ειδικών Αναγκών, Θεωρίες Μάθησης, Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Θεωρίες Ανάπτυξης Ι, Υποστήριξη Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες, Θεωρίες Ανάπτυξης ΙΙ, Κατανόηση Μαθησιακών Δυσκολιών, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνας.

2ος Χρόνος:

Ερευνητικές Μέθοδοι και Στατιστική, Διάγνωση και Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες Ι, Υποστήριξη Οικογενειών και Ανάπτυξη Κοινοτικών Υπηρεσιών, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ΙΙ, Θέματα Δεοντολογίας και Ίσες Ευκαιρίες, Στρατηγικές Παρέμβασης και Αναπροσαρμογής της Συμπεριφοράς, Πρακτική Άσκηση.

Το To HND in Learning Disabilities προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα και απευθύνεται σε Πτυχιούχους και Φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, από τους κλάδους της Παιδαγωγικής και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και βεβαίως σε Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College. The Power of Knowledge.

Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...