Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου με ιατρικό εξοπλισμό, από την INTERAMERICAN

Τo Aνοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα υποστηρίζει φέτος η INTERAMERICAN, σε συνέχεια των δύο προγραμμάτων που υποστήριξε τα τρία προηγούμενα χρόνια και της χορηγικής σχέσης που έχει αναπτύξει με την οργάνωση. Η εταιρεία συνέδραμε το Πολυϊατρείο Περάματος για τον εξοπλισμό του νεοσύστατου οφθαλμολογικού τμήματος με τα απαραίτητα όργανα για οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN δημιούργησε γέφυρα υποστήριξης του Πολυϊατρείου Περάματος των Γιατρών του Κόσμου από τις υποδομές της στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και συγκεκριμένα από το Πολυϊατρείο Medifirst, καθώς και από τη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic, που ανήκουν στην εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το Medifirst προσέφερε στους Γιατρούς του Κόσμου ένα μηχάνημα αιματολογικών εξετάσεων, ενώ η Αθηναϊκή Mediclinic διέθεσε εξοπλισμό νοσηλείας: κρεβάτια εξέτασης, φορείο, τροχήλατη βάση οδοντιατρικής, φορητό μηχάνημα υπερηχογραφήματος, τραπεζίδια, ζυγαριά νεφροπαθών κ.ά. χρηστικά είδη.

Σημειώνεται ότι το 2009 η INTERAMERICAN με τη συνδρομή του Achmea Foundation είχε υποστηρίξει το ετήσιο πρόγραμμα «Ανοιχτό Πολυϊατρείο Αθήνας» και το 2010 – 2011 το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας παιδιών στους καταυλισμούς Ρομά Αττικής, με την κινητή μονάδα των ΓτΚ. Το Πολυϊατρείο Περάματος, που λειτουργεί από το 2010, εξυπηρετεί σχεδόν στο σύνολο των επισκεπτών του Έλληνες που δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας (ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους, άστεγους), δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή Περάματος πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση και την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...