Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής»: προτεραιότητα για την INTERAMERICAN η αντιμετώπιση της φτώχειας και έκκληση συνεισφοράς

Η απειλούμενη  από την κρίση κοινωνική συνοχή, μέσα από τη φτώχεια και την  περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων που πλήττονται πρώτες από τις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, προτάσσεται στο σχέδιο δράσης κοινωνικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN φέτος.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, διεθνή ημέρα για την καταπολέμηση της φτώχειας, η εταιρεία ξεκινά τον τελευταίο για το 2012 κύκλο της εκστρατείας της «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης –κυρίως τροφίμων- με συνεισφορά εργαζομένων, συνεργατών και πελατών της. Τα αναλώσιμα που θα συγκεντρωθούν, θα αποδοθούν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων σε δημοτικά κέντρα υποστήριξης απόρων, αστέγων και ανέργων.

Ήδη, κατά τη διάρκεια του έτους η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει κλιμακωτά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) με την εθελοντική κατάθεση τροφίμων από το ανθρώπινο δυναμικό της (1,2 τόνοι) και την οργάνωση ανοιχτής συναυλίας με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για τον ίδιο σκοπό με «εισιτήριο» σε είδος (συγκομιδή ενός τόνου), ενώ προσέφερε και το πασχαλινό τραπέζι για τους άπορους που σιτίζονται στο ΚΥΑΔΑ. Παράλληλα, έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες υπέρ κέντρων σίτισης στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

Η εταιρεία περιλαμβάνει όχι μόνο τους ανθρώπους της , αλλά και τους επισκέπτες των γραφείων της –κεντρικών και δικτύου πωλήσεων- σε αυτό το προσκλητήριο έμπρακτου ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Αυτός ο κύκλος της «Κατάθεσης Αλληλεγγύης» κλείνει στο τέλος του Νοεμβρίου, αλλά η εκστρατεία της INTERAMERICAN θα συνεχιστεί και το 2013 με ανάπτυξη της κάλυψης αναγκών στις τοπικές κοινωνίες όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...