Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νομοθετικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Μαρία Ρεπούση κατέθεσαν ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο που θα ισχύσει για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ. 

Στο πλαίσιο της ερώτησης οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, για την επεξεργασία του θέματος και πότε θα γίνει η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή στα σχολεία.

To πλήρες κείμενο της ερώτησης:


"Με αφορμή την ψήφιση του νόμου 4115/13, όπου με διατάξεις του άρθρου 39 προβλέπονται ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της ειδικής αγωγής στη χώρα μας, είχατε ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα φέρετε προς ψήφιση ένα νέο σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή που θα αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Για τον λόγο αυτό είχατε επίσης δηλώσει ότι πρόκειται να συστήσετε ειδική επιτροπή στο Υπουργείο. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το έργο της επιτροπής όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου.

Επειδή τα προβλήματα της πρόσβασης  των ατόμων με ειδικές ανάγκες  στον χώρο της εκπαίδευσης είναι  οξυμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την μεριά της Πολιτείας

Επειδή γενικότερα η φροντίδα για  τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί δείγμα ποιότητας του πολιτισμού της χώρας μας

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Δημιουργήθηκε η εν λόγω επιτροπή και ποια η σύστασή της;
Πότε προτίθεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Μαρία Ρεπούση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...