Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Νάουσα: 7η κολυμβητική συνάντηση Αθλητών ΑμεΑ

Το Σάββατο 20 Απριλίου,ολοκληρώθηκε με επιτυχία... η 7η Διεθνής κολυμβητική συνάντηση Αθλητών ΑμεΑ στο κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας στον Άγιο Νικόλαο, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και φίλων Αθλητών ΑμεΑ, υπό την αιγίδα της Εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία και τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Τα ρεκόρ (ένα παγκόσμιο και αρκετά πανελλήνια) δεν έλειψαν και απέδειξαν ότι οι αθλητές μας διψούν για τέτοιες διοργανώσεις ώστε να έχουν ευκαιρίες να πετυχαίνουν σπουδαίες επιδόσεις. Η συνδρομή του Δήμου Νάουσας που προσέφερε το υπέροχο κολυμβητήριο, των υπευθύνων του κολυμβητηρίου καθώς και η απαράμιλλη φιλοξενία στο ξενοδοχείο Βέρμιον, συνετέλεσαν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων. ( Με λύπη διαπιστώθηκε ότι για ακόμη μια φορά η βοήθεια και το ενδιαφέρον των αρμόδιων Πολίτικων φορέων ήταν ελάχιστο και ίσως και λιγότερο.)?. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες Έλληνες και ξένους καθώς και στα άτομα που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή, της σημαντικής για τους αθλητές αυτούς, ημερίδας. Ραντεβού του χρόνου με ακόμη περισσότερες συμμετοχές. Στόχος τώρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα το καλοκαίρι.

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ EΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ

Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο απολογισμός της πρωτοβουλίας των δρομέων της Φλόγας ( Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστόνης <<με τον δικό τους τρόπο>>:

Συγκεντρώθηκαν λοιπόν τις προάλλες πάνω από 70 δρομείς Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων στην πριοχή της Φιλοθέης, μπροστά στο άγαλμα του Στέλιου Κυριακίδη, που ήταν ο Νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 1946 και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Στην συνέχεια έτρεξαν όλοι μαζί, συμβολικά, για τα θύματα της Βοστόνης καταδικάζοντας << με τον δικό τους τρόπο>> την βία από όπου και αν προέρχεται και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων από την βομβιστική επίθεση.

Παράλληλα για άλλη μια φορά, όπως το κάνουν σε όλους τους αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι εθελοντές δρομείς της ''Φλόγας'' πέρασαν το μήνυμά της και την ανάγκη ενίσχυσης του Ξενώνα της όπου μένουν ασθενή παιδιά από την επαρχία όσο κάνουν την θεραπεία τους στις ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας. Για την εκδήλωση η ομάδα πρωτοβουλίας είχε φτιάξει - συμβολικά - και ειδική φανέλα με σήμα του Μαραθωνίου της Βοστόνης δίπλα στο σήμα της Φλόγας και πίσω την ημερομηνία της επίθεσης ( 4 - 15 -13) και από κάτω την λέξη BOSTON.

Στον Μαραθώνιο της Βοστόνης με την φανέλα της ''Φλόγας'' έτρεξε και τερμάτισε η Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου που ήταν και στην εκδήλωση RUN FOR BOSTON στην Φιλοθέη.

Την σεμνή εκδήλωση των δρομέων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων (AIMS ) κ. Paco Borao , η Γραμματέας της ''Φλόγας'' κ. Χριστίνα Μπάκα , η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο δρόμο κ. Μαρία Πολύζου, ο κ. Κώστας Τσαγκαράκης της Οργανωτικής επιτροπής του Athens Classic Marathon , o κ. Χρήστος Κατσάνος διοργανωτής Υπερμαραθωνίων Βουνού ,πλήθος δρομέων και φίλαθλοι.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Χειροποίητο Πασχαλιάτικο Παζαράκι Πνοής Αγάπης


Το Πασχαλιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο «Πνοή Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί από 22 Απριλίου έως και 2 Μαΐου στην έδρα της Πνοής, που βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Δημητσάνας 16 στον 5ο όροφο, καθημερινά από 11:00 μέχρι 19:00 το απόγευμα. 

Το παζάρι αυτό γίνεται με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου απόρων ασθενών που νοσηλεύονται στο ΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των ασθενών από την επαρχία που έρχονται στο νοσοκομείο για θεραπεία αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν κάπου, καθώς και την ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης ασθενών και των συγγενών τους, κατά τη διάρκεια της επαφής τους με την νόσο. 

Λαμπάδες χειροποίητες: 7 ευρώ
Κουλουράκια χειροποίητα: από 4 ευρώ
Αυγά πασχαλινά σοκολατένια μεγάλα με παιχνίδια: από 10 ευρώ
Κοσμήματα χειροποίητα: από 1 ευρώ
Βιβλία: από 3 ευρώ
Διακοσμητικά: από 3 ευρώ
Τσουρέκια: 3 ευρώ

Ελάτε να κάνετε τις αγορές σας για τα βαφτιστήρια σας οικονομικά και βοηθήστε το έργο των εθελοντών της Πνοής Αγάπης!!!

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Δρομείς στα βήματα της Βοστώνης- Τετάρτη, στην Φιλοθέη

Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων , με πρωτοβουλία των Μαραθωνοδρόμων του  ''FLOGA TEAM'',των εθελοντών δρομέων  υποστηρικτών του <<Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ>>,  τρέχουν μαζί για 50'  λεπτά,  για τα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστώνης .

Το ραντεβού είναι  την Τετάρτη 24/04/2013 στις  19.00 σε ένα συμβολικό σημείο : Στην Φιλοθέη, μπροστά στο  άγαλμα του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, του χρυσού νικητή της Μαραθώνιου της Βοστώνης το 1946.

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι εκεί, αθλητές και μη. Διότι μπορεί να υπάρχουν πολλά  που ίσως μας διαφοροποιούν ως ανθρώπους και ίσως λιγότερα που μας ενώνουν - όμως αυτά τα "κοινά" είναι ένας δυνατός δεσμός ανάμεσα μας και πρέπει να τον ανανεώσουμε!
 
Ας ενώσουμε λοιπόν τα βήματά μας την Τετάρτη 24/04/2013 στις 19.00  στο  άγαλμα του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη,στην Φιλοθέη.

«Πράξεις Ζωής» για την υγεία από την INTERAMERICAN, με δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις


Τους 72 έφθασαν  οι πολίτες που πέρασαν από  τα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic και του πολυϊατρείου Medifirst για να κάνουν χρήση της δωρεάν προσφοράς της INTERAMERICAN για αιματολογικές εξετάσεις, την Κυριακή 7 Απριλίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Το σύστημα  υγείας της INTERAMERICAN εστιάζει στην πρωτοβάθμια υγεία και στην πρόληψη, όπου θεμελιώνεται η ποιότητα ζωής αλλά και ο αποτελεσματικός έλεγχος του κόστους της υγείας.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας, με την αξιοποίηση των ιδιόκτητων υποδομών της στις υπηρεσίες υγείας, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής».

Πασχαλινό μπαζάρ από το ξεblogάρισμα


To ξεblogάρισμα  διοργανώνει το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Aπριλίου το πασχαλινό μπαζάρ του, για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στη συμβολή των οδών Επιχάρμου και Πρυτανείου, στην Πλάκα -κοντά στο μετρό της Ακρόπολης- θα συμμετάσχει το εργαστήριο ζωγραφικής των φυλακών με έργα κρατουμένων καθώς και η Επάνοδος με έργα αποφυλακισμένων.

Στο μπαζάρ θα διατεθούν τίτλοι βιβλίων από  δεύτερο χέρι σε τιμές από 1 ως 5 ευρώ, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ, χειροποίητα  σαπούνια, λαμπάδες, διακοσμητικά και  γλυκά.

 Όπως σε  κάθε μπαζάρ μας θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά. Το μπαζάρ θα λειτουργήσει το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ. ως τις 8 μ.μ..

Περισσότερες  πληροφορίες στο http://xeblogarisma.blogspot.com.

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Συναυλία Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ»


Πέντε (5) συγκροτήματα της Ελληνικής  rock σκηνής σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό – μη κυβερνητικό οργανισμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καλώντας τους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ», πραγματοποιώντας μία συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο νέο χώρο AREA B, στο Βύρωνα. Τη συναυλία αλληλεγγύης θα παρουσιάσει η σκηνοθέτης Νία Φώη. 

Η είσοδος της εκδήλωσης  είναι 5€ και η ώρα έναρξης 20:30’

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ  ΓΕΦΥΡΕΣ

Μη κερδοσκοπική – Μη κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό τη γεφύρωση των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων στο πλαίσιο ενός κοινωφελούς σκοπού με όραμα τη συνεργασία και την ενότητα. Η ΟΑΝΑ ΠΑΣΚΟΥ θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό του ALEX LEO σε συνεργασία με τις Δημιουργικές Γέφυρες.

ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ
Το μουσικό αυτό σχήμα-ιδεογράφημα  του Νεκτάριου Θεοδώρου ξεκίνησε το 1998. Σταθερή πλέον αξία εδώ και αρκετά χρόνια, υποστηρίζοντας ακούραστα μέσα από τα τραγούδια τους τον Ελληνικό Λόγο. Τέσσερις (4) μέχρι τώρα οι δισκογραφικές δουλειές τους και αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό τους. Ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης που τους χαρακτηρίζει στη γραφή και στη μουσική τους, είναι αυτά που τους έκαναν να κερδίσουν επάξια μία θέση στις καρδιές των ανθρώπων.

Μέλη  συγκροτήματος:
Νεκτάριος Θεοδώρου: ερμηνεία, κιθάρες
Δημήτρης Μαζαράκης: κιθάρες
Άγγελος Γεωργάκης: μπάσο
Ντίνος Τσακίρης: τύμπανα

ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

Οι Χερουβείμ σχηματίστηκαν  το Σεπτέμβριο του 1994 έχοντας στο  ενεργητικό τους 5 δισκογραφικές δουλειές και πλήθος συναυλιών. Ένα συγκρότημα που έχει αποσπάσει θετικές κριτικές για το υλικό, τις παραγωγές και τις εμφανίσεις τους και επιμένει να στηρίζει ενεργά, δυναμικά και ώριμα την Ελληνική rock σκηνή.

Μέλη  συγκροτήματος:
Ευάγγελος Χ. Βαγενάς: φωνή, κιθάρες, όργανο, kaoss pad
Ηλίας Ράπτης: κιθάρες, e-bow
Μπάμπης Διακουμέας: κιθάρες, synth, drum machine

SOULFREE 
Ένα δυναμικό rock /funk / reggae συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Αγαμέμνων και τον iοwolve πριν από 7 χρόνια. Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει την αδιάκοπη προσπάθειά τους για πνευματική απελευθέρωση. Χαρακτηριστικό τους η ιδιαίτερα ενεργητική σκηνική παρουσία, με διαρκή επικοινωνία με το κοινό αλλά και με μια εύστροφη θεατρική απόδοση αρκετών τραγουδιών.

Μέλη  συγκροτήματος:
Αγαμέμνων: Φωνητικά
Αδριανός Παπαμάρκου: Κιθάρες
iowolve: Ντραμς
Κική: Μπάσο

ALT – CTRL – DEL

Μια παρέα  φίλων που το 2005 δημιούργησαν το συγκρότημα ALT-CTRL-DEL. Χαρακτηρίζουν τη μουσική ως μία αφορμή για να έρχονται πιο κοντά με άλλους ανθρώπους και να δημιουργούν καινούριους φίλους, έτσι ώστε η παρέα να μεγαλώνει διαρκώς. Ελληνικός στίχος και δυνατή μουσική τα σημεία που τους χαρακτηρίζουν.

Μέλη  συγκροτήματος:
Κώστας Γκούβερης: φωνητικά
Θάνος Κουτελιέρης: κιθάρα
Γιώργος Τριώδας: κιθάρα
Διονύσης Αλικανιώτης: μπάσο
Λευτέρης Φραγκάκης: τύμπανα
Αλέξανδρος Κεντάκας: ηχητικά εφέ

In The DISTANCE

Μία καινούρια και πολλά υποσχόμενη μπάντα που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2011. Υποστηρίζουν το χώρο της Alternative Rock σκηνής με επιρροές από Grunge, Punk & Modern rock.

Μέλη  συγκροτήματος:
Cloud Uti: Lead Vocals
Dennis Lagousis: Guitar, Vocals, Keys
Aliko Kung: Guitar
Vasilis Leftakis: Bass Guitar
Miltos Lagousis: Drums

Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες  

www.amimoni.gr

 H ΑΜΥΜΩΝΗ ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.

Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο  ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από 7μελες διοικητικό συμβούλιο.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  από τη Νομαρχία Αθηνών.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή  της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα συμβουλευτικά σε οικογένειες που έχουν παιδιά με τέτοιου είδους προβλήματα, ενώ πρόσφατα συνέβαλε στη δημιουργία παραρτήματος της Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και τα προγράμματά της σε όλη την Ελλάδα. Η αποστολή της ΑΜΥΜΩΝΗ είναι να εκπαιδεύει άτομα με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες μέσα από ευχάριστες και εποικοδομητικές δραστηριότητες ώστε να μπορούν να ελέγχουν την καθημερινότητά τους, να είναι αυτόνομοι.

Λίγα λόγια για  το χώρο:
www.areab.gr
www.facebook.com/areabmtm

Ένα παλιό σινεμά,  που στο  χρόνο άλλαξε πολλές μορφές,  στην τελευταία του μεταμόρφωση έγινε  χώρος έκφρασης και δημιουργίας για ανήσυχους και δραστήριους ανθρώπους που έχουν πολλά να πουν.
Το AREA B βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Βύρωνα, μακριά από το κέντρο της Αθήνας αλλά και τόσο κοντά  σε αυτό, δίνοντας νέα διάσταση στην εμπειρία της πόλης.
Το κοινό όραμα των μελών της ομάδας του AREA B είναι να στηρίξει και να ενώσει όλους εκείνους που εκφράζονται, πειραματίζονται και δρουν μέσα από τη δική τους τέχνη.  Να προσφέρει ένα χώρο απόδρασης και δημιουργικής ψυχαγωγίας  και να ενώσει ιδέες, τάσεις και απόψεις κάτω από μία φιλόξενη στέγη.
Το AREA B φιλοξενεί νέες ομάδες, αλλά και καθιερωμένα σχήματα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε μουσικές βραδιές, , θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές συναντήσεις, προβολές ταινιών και video art, ιδιωτικά πάρτι και εταιρικές εκδηλώσεις.


Πληροφορίες
Ελλησπόντου 41, Βύρωνας , (πλησίον πλατείας Υμηττού)
Τηλ.: 210 76 27 573, Email: areabmtm@gmail.com

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Άμεση Λύση για υπηρεσίες που παρέχονται από το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας « ΑΡΓΩ»


Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας « ΑΡΓΩ», αποτελούμενη από εκπρόσωπους των εργαζομένων, των ασθενών και του Δικτύου των Φορέων, είχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θωμάς Ψύρρας, Νίκη Φούντα και Γιώργος Κυρίτσης. 

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα σημαντικά προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο χώρος της  Ψυχικής Υγείας κυρίως για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπου λόγω μείωσης της χρηματοδότησης κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας  τους. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, χρέη προς το ΙΚΑ που φέρνουν αντιμέτωπες τις διοικήσεις με τη δικαιοσύνη και την παράλληλη αύξηση του αριθμού των ασθενών.

Επιτακτικά τέθηκαν τα ζητήματα  βιωσιμότητας που αφορούν:

Την άμεση  εκταμίευση των διαθέσιμων πόρων του τακτικού προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του Β τριμήνου, μια διαδικασία που καθυστερεί, την στιγμή που 3000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 8-11 μήνες και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή των επόμενων χρηματοδοτήσεων. Οι εργαζόμενοι που με δικές τους προσπάθειες καταφέρνουν και διατηρούν , ακόμα , υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκονται σε απόγνωση. Τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά είναι απαραίτητα για την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων
Τον κίνδυνο να σταματήσουν την λειτουργία τους οι μονάδες αν δεν υπογραφεί άμεσα το Σύμφωνο με την ΕΕ για επαναχρηματοδότηση τους με τον παράλληλο κίνδυνο να χαθούν περίπου 120 εκατ. από πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της μη έγκαιρης απορρόφησης.
Επιπλέον αναφορά έγινε και στην ανάγκη να διευθετηθούν όλα τα θεσμικά ζητήματα του χώρου: να υπογραφούν άμεσα οι σχετικές συμβάσεις, να θεσπιστεί μόνιμο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης, να πιστοποιούνται οι δαπάνες από ορκωτούς λογιστές.

Οι Βουλευτές τόνισαν  ότι Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν τα  επιτακτικά προβλήματα , αλλά και να προχωρήσει ένας γενικότερος σχεδιασμός στον τομέα της Ψυχικής Υγείας . Αποτελεί κεντρική προτεραιότητα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση η οποία πρέπει να γίνει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα την τωρινή περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες των πολιτών για υπηρεσίες δημόσιας ψυχικής υγείας.


Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Νομοθετικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Μαρία Ρεπούση κατέθεσαν ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο που θα ισχύσει για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ. 

Στο πλαίσιο της ερώτησης οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, για την επεξεργασία του θέματος και πότε θα γίνει η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή στα σχολεία.

To πλήρες κείμενο της ερώτησης:


"Με αφορμή την ψήφιση του νόμου 4115/13, όπου με διατάξεις του άρθρου 39 προβλέπονται ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της ειδικής αγωγής στη χώρα μας, είχατε ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα φέρετε προς ψήφιση ένα νέο σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή που θα αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Για τον λόγο αυτό είχατε επίσης δηλώσει ότι πρόκειται να συστήσετε ειδική επιτροπή στο Υπουργείο. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το έργο της επιτροπής όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου.

Επειδή τα προβλήματα της πρόσβασης  των ατόμων με ειδικές ανάγκες  στον χώρο της εκπαίδευσης είναι  οξυμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την μεριά της Πολιτείας

Επειδή γενικότερα η φροντίδα για  τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί δείγμα ποιότητας του πολιτισμού της χώρας μας

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Δημιουργήθηκε η εν λόγω επιτροπή και ποια η σύστασή της;
Πότε προτίθεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Μαρία Ρεπούση"

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Mediterranean College: Πασχαλινό Bazaar υπέρ της W.I.N. HELLAS


Οι φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικών Σπουδών και Ψυχολογίας του Mediterranean College, υποστηρίζουν και πρωτοστατούν στο Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Bazaar που διοργανώνει το Mediterranean College στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση  των σκοπών της W.I.N. HELLAS.

Η W.I.N. HELLAS ( www.winhellas.gr ) δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

To Πασχαλινό Bazaar θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 22 Απριλίου,  έως Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρα 12:00 – 19:00 στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα (Ground Floor, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα).

Το φετινό Πασχαλινό Bazaar, μια πρωτοβουλία του Mediterranean College, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013. Η δράση είναι ανοικτή στο κοινό και η συμμετοχή όλων απαραίτητη, για την επίτευξη του κοινωνικού σκοπού της διοργάνωσης.

Περισσότερες  πληροφορίες: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα , αρμόδια κα Ν. Σωτηροπούλου, τηλ. 210 8899 653, www.medcollege.edu.gr.

Νομοθετική ρύθμιση για όσους κρίνονται για αναπηρία


Μιλώντας στην «Ειδική Συνάντηση Επιστημονικού, Κοινωνικού και Πολιτικού Διαλόγου για την Αξιολόγηση και Πιστοποίηση της Αναπηρίας από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ», ο υφυπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μη μένουν χωρίς εισόδημα άτομα με αναπηρία, το διάστημα που περιμένουν να κριθούν από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Όπως είπε, πρόκειται για μια μικρή ανακούφιση που θα αντιμετωπίσει τη μη ολοκληρωμένη προηγούμενη ρύθμιση, η οποία προβλέπει την εξαμηνιαία παράταση της καταβολής σύνταξης σε περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας για το διάστημα αναμονής της εξέτασης, αλλά δεν λαμβάνει μέριμνα για το προνοιακό επίδομα.

«Οφείλουμε αυτό να το διορθώσουμε», σημείωσε και συμπλήρωσε πως το κλειδί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των καθυστερήσεων στην εξέταση των ατόμων με αναπηρία από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ, είναι η ένταξη περισσοτέρων γιατρών στο σύστημα. Αυτό θα αποτελεί «κάποια ανακούφιση έστω και πρόσκαιρη σε αυτούς που περιμένουν να εξεταστούν και στο μεταξύ αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», είπε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τόνισε πως «το νέο σύστημα ουσιαστικά συνιστά με τη σημερινή κατάσταση, κοινωνική φυλάκιση, φτωχοποίηση και συλλήβδην ενοχοποίηση των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία» και πρόσθεσε πως «με το υπάρχον σύστημα, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βιώνουν τον απόλυτο διασυρμό από το πολιτειακό και μιντιακό κατεστημένο, μιας και δυστυχώς, το σύστημα πιστοποίησης εντάχθηκε στην μνημονιακή διαδικασία: 57.000 εγκλωβισμένοι στα ΚΕΠΑ, περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα και στην ιατροφαρμακευτική διαδικασία».

Συμπληρωματικά, ο Γιάννης Λυμβαίος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), χαρακτήρισε απαράδεκτο τον θεσμό των επιτροπών του ΚΕΠΑ, καθώς «δημιουργεί προβλήματα τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και στις οικογένειές τους, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η εξέταση, αλλά και εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με χρόνια αναπηρία, ακρωτηριασμένων, με εγκεφαλικές παραλύσεις, τετραπληγίες, οι οποίοι πρέπει να περνούν και να ξαναπερνούν από ΚΕΠΑ, για κάθε παροχή που χρειάζεται να έχουν».

Τραγική, όμως, χαρακτηρίζει ο κ. Λυμβαίος την κατάσταση και για τους γονείς, καθώς, όπως αναφέρει, «ενώ περιμένεις να σου αξιολογήσουν το παιδί σύμφωνα με την αναπηρία που έχει, αξιολογούν την αναπηρία καθαρά δημοσιονομικά και σύμφωνα με το τι μπορεί να κοπεί από αυτά που δικαιούται το παιδί σου, προκειμένου να υπάρχει το μικρότερο δυνατό κόστος δημοσιονομικά. Αυτό δεν είναι ούτε λογικό, ούτε έντιμο».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Χαροκόπος , οργανωτικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ και περιφερειακός σύμβουλος Πατρέων, σημείωσε πως «τα άτομα με αναπηρία είναι πλέον φυλακισμένα σε ένα σύστημα που το ίδιο το κράτος δημιουργεί» και υπογράμμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι «σε αναμονή ακόμη και 13 μήνες προκειμένου να πάρουν το επίδομά τους, χάρη στο οποίο ουσιαστικά ζουν», καθώς «το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με αναπηρία που παίρνει το επίδομα είναι άνεργοι».

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε επίσης ο Βασίλης Κούτσιανος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, αναφερόμενος σε ένα σύστημα δυσλειτουργικό, που έχει τα χαρακτηριστικά κοινωνικού αποκλεισμού για μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών. Ο κ. Κούτσιανος που είναι περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν περιπτώσεις που περιμένουν την κατ’ οίκον εξέταση ακόμη και ενάμιση χρόνο. «Σκεφθείτε τι τραγικές συνέπειες έχει αυτό για το επίπεδο διαβίωσης, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οδηγούνται σε έναν κοινωνικό καιάδα».

Ο πρόεδρος της περιφερειακής Νοτίου Αιγαίου της Συνομοσπονδίας, Μανώλης Ζηβιανάκης, χαρακτήρισε δραματικές τις συνθήκες στη Ρόδο και στα νησιά, καθώς, όπως σημειώνει, οι κάτοικοι των νησιών δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις καθυστερήσεις του συστήματος που σημειώνονται στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και τα προβλήματα των νησιών, όπως οι καιρικές συνθήκες και οι συγκοινωνίες. Σημείωσε επίσης την περίπτωση «ενός τετραπληγικού που είχε καταθέσει τα χαρτιά του το Δεκέμβριο του 2011 προκειμένου να περάσει από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ και τελικά θα εξεταστεί τώρα, μετά από τις πιέσεις του συλλόγου».

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Να μπει τέλος στις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής των επιδομάτων σε γονείς παιδιών με αναπηρία


Στις καθυστερήσεις στην απόδοση  των δαπανών για τις παροχές ασθενείας που επιδεινώνονται από τις συγχωνεύσεις των τοπικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο και στις προφάσεις από πλευράς του ΕΟΠΥΥ, ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για την καταβολή των επιδομάτων παροχών ασθένειας 

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσιοποίησης του θέματος των υπέρμετρων καθυστερήσεων  που παρατηρούνται στην εκκαθάριση των παροχών ασθενείας από  τις τοπικές και περιφερειακές  υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ιδιαίτερα προς παιδιά που χρήζουν τακτικής φυσιοθεραπευτικής αγωγής, εκδόθηκε εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ στις 5/4/13.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του  προς τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «προς διευκρίνιση, το θέμα το οποίο είχε προκύψει δεν ήταν η ανάγκη προτεραιότητας εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. στις ουρές του ΕΟΠΥΥ, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο. Το θέμα το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες γονείς παιδιών που χρήζουν τακτικής και πολυδάπανης φυσιοθεραπευτικής αγωγής, αλλά και άλλους ασφαλισμένους, είναι η πολύμηνη καθυστέρηση εκκαθάρισης των δαπανών που κατατίθενται στην πλειοψηφία τοπικών και περιφερειακών γραφείων του ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει ακόμη ότι: «η πλειονότητα των περιπτώσεων, αφορά καθυστερήσεις που ανέρχονται από 2 μήνες, σε 8-9 ακόμη και 12 μήνες από τη στιγμή που κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αγωγές ήδη διαπιστωμένες και εγκεκριμένες από τον ΕΟΠΥΥ».

Και όλα αυτά, όταν η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι οι παροχές εκκαθαρίζονται εντός 15ημέρου προς τους ασφαλισμένους.

Στα πλαίσια συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών φορέων όσον αφορά παροχές ασθενείας/ υγείας, βάσει του ΦΕΚ 3010/29.12.11 δρομολογείται η κατάργηση των τοπικών υποκαταστημάτων παροχών ασθενείας/ υγείας του ΕΟΠΥΥ/ ΙΚΑ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) οι οποίες εξυπηρετούν μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές.

«Με τις συγχωνεύσεις αυτές, οι αποζημιώσεις για φυσιοθεραπείες και πάσης φύσεως ειδικές αγωγές προς τα παιδιά, θα φθάνουν έως και τα 1-2 έτη να αποζημιωθούν, από την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, λόγω του ότι η εν λόγω Περιφερειακές Υπηρεσίες, δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος παιδιά με πολύ σοβαρά ψυχοκινητικά προβλήματα υγείας, που μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν τακτική και επιβεβλημένη, χρόνια αγωγή σε συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να αναγκαστούν να διακόψουν τις αγωγές τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, λόγω αυτής της αναδιοργάνωσης.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά ποια είναι η χρονική προθεσμία /υποχρέωση που βάζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για αποζημίωση παροχών ασθενείας /υγείας προς τους ασφαλισμένους του και πως θα καλύπτονται οι δαπάνες, μέχρι την εκκαθάρισή τους και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο στελέχωσης των υπηρεσιών με υπαλλήλους που βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις άμεσα.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Δώστε τέλος στη φυλάκιση των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ!

Οι επισημάνσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. πριν ακόμα την ίδρυση του ΚΕΠΑ, για τον άναρχο σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας του που έχει σήμερα οδηγήσει πάνω από 60.000 άτομα με αναπηρία «φυλακισμένους» στις λίστες αναμονής του Κέντρου, η κραυγή αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και αγωνίας που εκφράζει σε καθημερινή βάση η Συνομοσπονδία για χιλιάδες άτομα με αναπηρία που επιβιώνουν μήνες χωρίς κανένα οικονομικό μέσο, επιβεβαιώνονται και από την ειδική Έκθεση που συνέταξε για το θέμα ο «Συνήγορος του Πολίτη». 

Τα στοιχεία που δίνει στο φώς της δημοσιότητας ο Συνήγορος του Πολίτη συνθέτουν την τραγική εικόνα του νέου συστήματος πιστοποίησης της χώρας το οποίο όπως έχει αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν η Ε.Σ.ΑμεΑ. με πλήρη ευθύνη, αποτελεί κοινωνική, πολιτική και επιστημονική προσβολή της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Αυτή η ειδική έκθεση, στην οποία αναφέρεται η συνεχής αύξηση του χρόνου αναμονής των αιτούντων για εξέταση, οι εκατοντάδες αναφορές πολιτών με αναπηρία που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα από την διακοπή επιδομάτων συντάξεων και βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβίωσή τους, βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά από μία ακόμη επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. προς τον υπουργό Εργασίας, με την οποία θέτει και το θέμα της νομιμότητας κι επιστημονικής εγκυρότητας της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010 (επιτροπή που εισηγείται τον προκαθορισμό των ποσοστών αναπηρίας, τον καθορισμό μη αναστρέψιμων παθήσεων κ.λπ.), αφού η σύνθεσή της από πλειάδα υπηρεσιακών παραγόντων δεν την καθιστά ούτε ανεξάρτητη, ούτε ειδική, ούτε επιστημονική.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει καταρρακώσει την αξιοπρέπεια των πολιτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση η Ε.Σ.ΑμεΑ. ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργανώνει ειδική συνάντηση κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 09.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Με πρόσκλησή της η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, επιστημονική κοινότητα, αναπηρικό κίνημα και άλλες αρμόδιες Αρχές, να τοποθετηθούν με ευθύτητα και παρρησία πάνω σε αυτό το θέμα, που ουσιαστικά συνιστά με τη σημερινή κατάσταση κοινωνική φυλάκιση, φτωχοποίηση και συλλήβδην ενοχοποίηση των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία.

Πηγή Πληροφοριών: www.esaea.gr

Συντομότερα οι κρίσεις, περισσότερες οι νόσοι για ισόβια αναπηρία


Αναμονή για εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές που υπερβαίνει τους έξι μήνες, στέρηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης και βιβλιαρίου υγείας για αντίστοιχο διάστημα, εξαναγκασμός των πολιτών σε νέες εξετάσεις με πρόσθετο κόστος για τους ίδιους και τα ασφαλιστικά ταμεία, έκδοση γνωματεύσεων με ελλιπή αιτιολογία και με περιορισμένο χρόνο ισχύος. Αυτές είναι μερικές από τις σοβαρές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τις οποίες αναδεικνύει με ειδική έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεξάρτητη αρχή δέχθηκε και εξέτασε πάνω από 350 αναφορές πολιτών για το θέμα. Με την ειδική έκθεσή του, ο ΣτΠ τονίζει την ανάγκη λήψης βελτιωτικών νομοθετικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών, ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία των επιτροπών του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους φορείς που καλούνται βάσει των γνωματεύσεων των επιτροπών να χορηγήσουν κοινωνικές παροχές ή διευκολύνσεις στα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα πάντα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Οι προτάσεις του Συνηγόρου κυρίως επιδιώκουν τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την πιστοποίηση της αναπηρίας μέχρι και την έκδοση οριστικής γνωμάτευσης. Προτείνονται μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και στελέχωση των υγειονομικών επιτροπών, αλλά και για τον περιορισμό του έργου που ανατίθεται σε αυτές, μέσω της ελαχιστοποίησης των περιπτώσεων επανεξέτασης ή αναπομπής. Τέλος, ζητεί την αύξηση των νόσων και βλαβών για τις οποίες προβλέπεται ισόβια αναπηρία, συνέχιση της χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών και παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων ασθενείας για όσο χρόνο εκκρεμεί η επανεξέταση από υγειονομική επιτροπή, καθώς και επιστροφή του παραβόλου των 46,14 ευρώ σε όσους κρίνονται δικαιούχοι προνοιακών παροχών αναπηρίας.

Πηγή Πληροφοριών: www.avgi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...