Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Νικολόπουλος: Η αναλγησία στο μεγαλείο της… στέλνουν στην ανεργία ακόμα και τα ΑΜΕΑ!


Ουδεμία απάντηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού,ούτε των συνερωτωμενων υπουργείων σχετικά με την ερώτηση του τ. Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκου Νικολόπουλου για την αναχρονιστική απανθρωπιά που δείχνει στα ΑΜΕΑ οι σχετικές προβλέψεις του επαίσχυντου Μνημονίου…

Μετά και το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των νοσοκομείων, η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι τραγική. Τα σημάδια της κατάρρρευσης είναι πλέον καθημερινά και στο χώρο των ΑΜΕΑ με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠΑ όπως επισημαίνει με δηλώσεις του ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος κ. Ν. Νικολόπουλος .

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Νικολόπουλος τονίζει ότι πέραν του τεράστιου όγκου περιπτώσεων, που το ένα και μοναδικό για τρείς νομούς ΚΕΠΑ, καλείται να διεκπεραιώσει (οι δύο εκ των τριών νομών -Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας- είναι εκ των μεγαλύτερων πληθυσμιακά νομών της χώρας), το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή θεωρείται κάκιστης ποιότητας και ως εκ των προβληματικότερων στην επικράτεια.

 Σε γενικές γραμμές συνεχίζεται μια ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο για χιλιάδες αναπήρους. Οι οποίοι πέραν των άλλων καλούνται να  προσκομίσουν και  ταμειακό παραστατικό 46,41 ευρώ!!!!

Δυστυχώς ο τρόπος που  έχει δομηθεί το ΚΕΠΑ δημιουργεί  απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα άτομα με αναπηρία και των  οικογενειών τους  των οποίων : α)  το ποσοστό αναπηρίας τους πρέπει να επανεκτιμηθεί β) η αναπηρία ή χρόνια πάθηση εμφανίσθηκε πρόσφατα ή γ) οι υποθέσεις τους παραμένουν εκκρεμείς αφού δεν είχαν εξεταστεί από τις καταργούμενες Υγειονομικές Επιτροπές.

 Το πλήθος των υποβληθέντων αιτημάτων, ο μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών περιπτώσεων που υπήρχαν ήδη στις επιτροπές των ασφαλιστικών Ταμείων και πριν την δημιουργία του ΚΕΠΑ

Ο διαφωνήσας και παραιτηθείς από  το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας κ. Ν. Νικολόπουλος στη συνέχεια δήλωσε: Η έλλειψη ιατρών του ειδικού σώματος,  η ελλιπής κάλυψη των εξόδων μετακίνησής των ατόμων με αναπηρία  εκτός έδρας, λόγω της μη λειτουργίας των ΚΕΠΑ, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες , δημιουργούν δυσλειτουργίες και τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση γνωματεύσεων των Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Επιτροπών  που φτάνουν  και  διάστημα αναμονής μέχρι και  εννέα  μήνες.

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών  κ. Ν. Νικολόπουλος μετά την «μη απάντηση»  του κ. Πρωθυπουργού δήλωσε:

Γνωρίζαμε καλά πως το "δημοσιονομικό νοικοκύρεμα" που προπαγάνδιζαν οι δυνάμεις του τρικολόρε κυβερνητικού άξονα θα οδηγούσε ταχύτατα, μεταξύ άλλων, στη διάλυση των δομών του κράτους πρόνοιας.

 Οι τελευταίες εξελίξεις  στον χώρο της υγείας, δηλαδή  η απόφαση των φαρμακοποιών για διακοπή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, αποδεικνύουν πως ο μοναδικός στόχος των Μνημονίων είναι η ισοπέδωση κάθε έννοιας δημόσιας περίθαλψης.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Αναρωτήθηκε  ο ανεξάρτητος Βουλευτής.

 Είναι δεδομένο πως Ο ΕΟΠΥΥ  (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κάτι επ' αυτού στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τα φαρμακεία βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν χορηγούν πλέον φάρμακα επί πιστώσει και, την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών. Με άλλα λόγια, δηλαδή, μια σειρά φαρμακείων αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα βιωσιμότητας.

Σε παρόμοια θέση βρίσκονται τόσο οι γιατροί όσο και τα δημόσια  νοσοκομεία της χώρας. Μετά και το κούρεμα των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και των αποθεματικών των νοσοκομείων, η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι τραγική. Τα σημάδια της κατάρρευσης είναι πλέον καθημερινά.

Η υποχρηματοδότηση, η  μη ύπαρξη εθνικής φαρμακοβιομηχανίας και εθνικής φαρμακαποθήκης, η  προνομιακή θέση των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και οι εξωφρενικές τιμολογήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, είναι  κάποια από τα χρόνια προβλήματα του  συστήματος υγείας, τα οποία έχουν οξυνθεί με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας.

Τα μέτρα μετακυλύουν το βάρος στις άδειες τσέπες των πολιτών. Επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση υγειονομικού υλικού σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, οροθετικούς. Καθορίζουν συμμετοχή 50% για ασφαλισμένους του ΟΓΑ και 30% για ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων, προς συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές.

Πάνω από 500.000 άνθρωποι δεν θα δικαιούνται στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη λόγω μη πλήρωσης ασφαλιστικών προϋποθέσεων !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...