Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η εκπομπή «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα»

Η υιοθεσία σε πρώτο πλάνο στον Alpha 98 9

Ένα σημαντικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Alpha 98 9, το πρώτο πανελλαδικά ραδιόφωνο το οποίο εξέπεμψε, με την εκπομπή «ΓΙΑΦΚΑ», μέσα από το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Ο Σπύρος Χαριτάτος συνομίλησε με τον Διοικητή, Δημήτρη Βεζυράκη, την παιδίατρο – επιστημονική διευθύντρια, Αντιγόνη Κοντοπούλου καθώς και την πρόεδρο εργαζομένων του Κέντρου, Γεωργία Μπάτσιου.

Με εικόνες και συναισθήματα που δεν μπορούν να αποδοθούν με λέξεις, η εκπομπή «ΓΙΑΦΚΑ» με τον Σπύρο Χαριτάτο ανέδειξε το κοινωνικό έργο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο Υφυπουργός Εργασίας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» είναι «ένα από τα ιδρύματα υποδείγματα στον χώρο της πρόνοιας» και ότι «υπάρχει πάντα μια εξαιρετική συνεργασία με το συγκεκριμένο ίδρυμα». Επίσης, πρόσθεσε πώς «η χρηματοδότηση είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού σιγά-σιγά καλύπτονται».

Ο Διοικητής του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», Δημήτρης Βεζυράκης είπε: «Αυτά τα χρόνια υπάρχει μια ομαλή χρηματοδότηση του «Μητέρα». Τα παιδιά του δεν διψούν, δεν πεινούν, δεν είναι ξυπόλητα. Δεν έχουν κλείσει τμήματα μέχρι σήμερα που μιλάμε». Επίσης, επισήμανε το πρόβλημα της στελέχωσης και υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν αφήνουν τα παιδιά τους λόγω κρίσης». Στο θέμα της διαδικασίας των υιοθεσιών έθεσε επί τάπητος την ανάγκη για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να μην υπάρχουν αναμονές. «Είναι μια ψυχοφθόρα αναμονή μέχρι να γίνει η υιοθεσία. Το ίδρυμα από μόνο του είναι κακοποιητικό. Η υιοθεσία είναι πολυπαραγοντικός θεσμός, δεν είναι θεσμός ικανοποίησης αιτήσεων. Για να υιοθετήσει κανείς το παιδί που θέλει θα πρέπει να περιμένει 5 με 6 χρόνια. Ένα παιδί το οποίο είναι υγιές και ελεύθερο προς υιοθεσία έχει υιοθετηθεί σε 6 μήνες».

Την ανάγκη να μην μένουν τα παιδιά στο ίδρυμα υπογράμμισε και η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», Αντιγόνη Κοντοπούλου. «Τα παιδιά μας θα έπρεπε να είχαν φύγει χθες αν ήταν δυνατόν. Κανένα παιδί κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να μένει μέσα στο ίδρυμα, είναι καταστροφικό», λέει η κ. Κοντοπούλου και αναφέρει τις επιλογές των θετών γονέων για υιοθεσία, «ένα παιδί με βαρύ κληρονομικό ιστορικό δεν είναι τόσο επιθυμητό».

Όμως, η αγάπη για το λειτούργημα κατευνάζει οποιοδήποτε πρόβλημα, η Γεωργία Μπάτσιου, πρόεδρος εργαζομένων του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», τόνισε: «Έχουμε έλλειψη προσωπικού, είναι δύσκολο το έργο μας. Το πρωταρχικό όμως είναι να υπάρχει αγάπη».

Alpha 98 9: Το ραδιόφωνο που σε ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...