Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

H INTERAMERICAN για τη βιοποικιλότητα: υποστήριξη του “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ”

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για το περιβάλλον, η INTERAMERICAN ανέλαβε τη χορηγική υποστήριξη επιμέρους λειτουργικών αναγκών του Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί η ΜΚΟ “AΡΚΤΟΥΡΟΣ” στον Αετό Φλώρινας για ένα χρόνο.

Πρόκειται για ενέργεια που εγγράφεται στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας “Πράξεις Ζωής”. Με την υποστήριξή της αυτή, η INTERAMERICAN προσυπογράφει έμπρακτα το κεντρικό μήνυμα του οργανισμού για την προστασία του οικοσυστήματος και της άγριας ζωής. Ο Κτηνιατρικός Σταθμός του “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ” φιλοξενεί αρκούδες και λύκους που προέρχονται από αιχμαλωσία και χρειάζονται ειδική φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη. Ο σταθμός στελεχώνεται από τέσσερις κτηνίατρους και έχει περιθάλψει περισσότερα από 60 ζώα.

Ο “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” ιδρύθηκε το 1992, από τον Γιάννη Μπουτάρη με στόχο να τερματίσει το φαινόμενο της αρκούδας-χορεύτριας. Σήμερα λειτουργούν δύο πρότυπα καταφύγια άγριας ζωής για την αρκούδα στο Νυμφαίο και για τον λύκο στην Αγραπιδιά Φλώρινας, ενώ ο οργανισμός εργάζεται ευρύτερα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διαχείριση του περιβάλλοντος στους ορεινούς όγκους της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Η INTERAMERICAN παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), συμμετείχε σε δράση εθελοντών με ομάδα εργαζομένων για τον καθαρισμό του λόφου Φιλοπάππου, που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας της εταιρείας για τη φύτευση δενδρυλλίων ελιάς στον λόφο. Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικές δράσεις της INTERAMERICAN ο Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Εταιρείας, τόνισε: “Η κλιματική αλλαγή σηματοδοτεί μια δραματική πραγματικότητα, που δεν πρέπει να επισκιάζεται από την οικονομική κρίση, με την οποία άλλωστε συνδέεται. Χρειαζόμαστε μια εκ νέου ιεράρχηση των αξιών μας με προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και την τροφοδοσία της πράσινης οικονομίας ειδικά στον τομέα της ενέργειας, με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...