Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

H WIND ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΗ

Συμμετέχοντας ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθώς και με σειρά οικολογικών δράσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας «Στην Πράξη», η WIND επιβεβαιώνει ότι η προστασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασική της αρχή.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη προστασία των δασών, η WIND ενημέρωσε όλους τους εργαζομένους για την αξία της ανακύκλωσης και τους διένειμε την ειδική τσάντα ανακύκλωσης συσκευασιών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μαζί με οδηγίες για το τι ρίχνουμε και τι δεν ρίχνουμε στους κάδους Ανακύκλωσης των Δήμων.

Η WIND εφαρμόζει ολοκληρωμένη πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος στην καθημερινή της λειτουργία μέσα από: ηλεκτρονική διαχείριση εταιρικών εγγράφων, ανακύκλωση, αντικατάσταση εξοπλισμών εκτύπωσης και φωτοτυπίας, εφαρμογή προγράμματος ψηφιοποίησης υπογραφών πελατών, e-services (e-bill, e-shop, κ.λπ.). Έχει επίσης υλοποιήσει το οικολογικό πρόγραμμα GreenLight στις κτιριακές της εγκαταστάσεις, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από συστήματα φωτισμού. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι μετρήσιμα, σημειώνεται μάλιστα ότι η εξοικονόμηση του χαρτιού το 2010 ξεπέρασε τους 52 τόνους, που ισοδυναμεί με 114 τόνους ξυλείας ή κατά προσέγγιση 880 δέντρα.

Η πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος της WIND επεκτείνεται και στην αλυσίδα καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στον στόχο της ανακύκλωσης φιλοξενώντας ειδικούς κάδους συλλογής μπαταριών, κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ της ΑΦΗΣ.

Πέρα από τις εσωτερικές δράσεις της, η WIND Ελλάς υποστηρίζει ενέργειες για την διάχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Για την περίοδο 2010-11 η WIND στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού “Βραβείο Αειφόρου Σχολείου”. Ο θεσμός αυτός απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του σχολείου και την ανάπτυξη συμπεριφορών από τους μαθητές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη. Επιπλέον, από το 2008 η WIND στηρίζει οικονομικά καθώς με προσφορά τεχνικού εξοπλισμού το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης Αττικής.
Από φέτος η WIND είναι μέλος του Athens Green 360, το πρώτο πράσινο δίκτυο επιχειρήσεων στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στις προσπάθειες για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο Αττικό κλίμα και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...