Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Ημέρα δράσης για την κοινωνική εργασία»

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», ημερίδα που συνδιοργάνωσαν με αφορμή την «Ημέρα δράσης για την κοινωνική εργασία» το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.), με θέμα: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ανθρωπιάς, απαραίτητο για ομάδες του πληθυσμού, που βρέθηκαν στη δίνη των προβλημάτων και εξέφρασε τη δηλωμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με τους κοινωνικούς επιστήμονες ώστε να υπάρξουν «συμμαχίες ζωής» για όλους όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα, στηριγμένες στους θεσμούς και στις δυνάμεις της αλληλεγγύης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Γιάννη Σφακιανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο και τη λειτουργία του Κ.Υ.Α.Δ.Α., που στηρίζεται κατά ένα μεγάλο τμήμα στην επιστημονική κατάρτιση των κοινωνικών επιστημόνων και ιδιαιτέρως των κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι καλούνται σε καθημερινή βάση να υποστηρίξουν συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Την κοινωνική διάσταση της κρίσης επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τέως πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύου δομών υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

Η πρόεδρος του Σ.Κ.Λ.Ε. Λίτσα Χαλβατζά είπε πως είναι αναγκαίο να αναδειχθεί ο ρόλος της κοινωνικής εργασίας και των κοινωνικών λειτουργών στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συνεργασίες με άξονα πάντα τον άνθρωπο.

Η ημερίδα αναπτύχθηκε σε τρεις θεματικές ενότητες κατά τις οποίες αναλύθηκαν οι σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των πολιτών εξαιτίας των συνθηκών της περιόδου. Σε αυτές συμμετείχαν οι: Ε. Τσιαούση, κοιν. λειτουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Έβρου, Γ. Πανούσης, καθ. Εγκληματολογίας Παν. Αθηνών, Θ. Παπαθεοδώρου, καθ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και πρύτανης Παν. Πελοποννήσου, Π. Σταθόπουλος, καθ. Κοινωνικής Εργασίας, Δ. Βεζυράκης, κοιν. λειτουργός, διοικητής Κέντρου Βρεφών Μητέρα, Λ. Βασιλάκου, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ν.Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Ν. Γεωργάς, κοιν. λειτουργός ΚΑΠΗ Δήμου Βύρωνα, Αντ. Ρόμπος, νευρολόγος – ψυχίατρος, αν. καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., Σ. Μαρινάκη, κοιν. λειτουργός Κ.Υ.Α.Δ.Α., Χ. Πουλόπουλος, κοιν. λειτουργός (PhD), διευθυντής ΚΕΘΕΑ και ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ι. Λάμπρου εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο τέλος της ημερίδας κατατέθηκαν προτάσεις για νέες πρακτικές και προοπτικές από τον πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Γιάννη Σφακιανάκη και την πρόεδρο του Σ.Κ.Λ.Ε. Λίτσα Χαλβατζά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...