Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Α.μεΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: "OXI στη μείωση ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών μελών"

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. Νομού Κοζάνης αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των...
Ατόμων με Αναπηρία, ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 2200 μέλη και στον Νομό μας είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.μεΑ. και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας.

Με την υπ’ αριθμ. 37/2011 εγκύκλιο σας πληροφορηθήκαμε για την μείωση έως 50% για ορθοπεδικά είδη και τεχνητά βοηθήματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Δυστυχώς σαν άτομα που έχουμε άμεση ανάγκη αυτά τα είδη που περιγράφονται στην παραπάνω εγκύκλιο σας, μας είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να παίρνονται τέτοιες ξαφνικές αποφάσεις χωρίς να υπάρχει πρώτα η διαβούλευση και η συνεργασία με τους άμεσα θιγόμενους πολίτες με αναπηρία. Δεν ευθύνονται τα Άτομα με Αναπηρία για το κόστος των ορθοπεδικών ειδών και ότι άλλο έχει σχέση με την διαβίωση αυτών αλλά οι μεσάζοντες και αυτοί που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί. Τα είδη που περικόπτονται είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή αυτόνομη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία.

Το να γίνονται περικοπές σε τέτοιου είδους παροχές είναι απαράδεκτο και δεν κερδίζει κανείς τίποτα, αλλά ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία που στις μέρες είναι είδη πάρα πολύ ψηλό έως αβάσταχτο.

Προτείνουμε να υπάρξει Επιτροπή Αξιολόγησης όπου με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό καθώς και με την εκπροσώπηση του αναπηρικού κινήματος να δοθεί μια ορθολογιστική λύση για την σωστή διαχείριση των ορθοπεδικών ειδών.

Το αναπηρικό κίνημα δεν θα δεχθεί τις υποδείξεις των τεχνοκρατών και των διάφορων χαρτογιακάδων, «τσαντάκιδων» και συμβούλους σε θέματα αναπηρίας που δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα της αναπηρίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας γνωρίζουν. Πολλοί που είναι χρήστες ορθοπεδικών τεχνικών βοηθημάτων ήταν άτομα που παρήγαγαν, το έπαθαν εν ώρα εργασίας, έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΙΚΑ και για να συνεχίσουν να είναι παραγωγικά χωρίς να είναι βάρος κανενός θα πρέπει να τους χορηγούνται τα τεχνικά βοηθήματα.

Οι ανάπηροι θέλουν την ανεξαρτησία, αυτονομία τους χωρίς να είναι βάρος κανενός. Αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει να αυξηθούν ορθολογιστικά οι παροχές και όχι να μειωθούν.

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μήγγος Μιχάλης
Ο Γεν. Γραμματέας Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...