Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Έξωση σε 45 ηλικιωμένους από το Γηροκομείο Αθηνών

Το Γηροκομείο Αθηνών
Την απόφασή του να ζητήσει από συγγενείς 45 ηλικιωμένων τροφίμων να τους απομακρύνουν από το Γηροκομείο Αθηνών...

την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, το Γηροκομείο ζήτησε από τους συγγενείς των τροφίμων να τους απομακρύνουν από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Πολλοί από τους ηλικιωμένους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος παραδέχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος είναι άσχημη και ότι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Γηροκομείο.

Δήλωσε ότι τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονταν κυρίως από ενοίκια και από τροφεία και τόνισε ότι τα έσοδα από ενοίκια -τα οποία έφταναν τις 360.000 ευρώ- έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι πολλοί τρόφιμοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφεία.

Οι 250 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και πολλοί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και καλούν την Πολιτεία να βρει λύση στο πρόβλημα.

Η απόφαση του Γηροκομείου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των συγγενών.

«Το κράτος πρόνοιας και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο τους το μεγαλείο!» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καλώντας τον υπουργό Υγείας να παρέμβει προκειμένου «οι υπερήλικες και ασθενείς να μην εκπαραθυρωθούν χριστουγεννιάτικα από το Γηροκομείο Αθηνών και να υπάρξει βιώσιμη και οριστική λύση».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...