Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο bazaar στο 4ο Δημ. Σχολείο Άρτας

Φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο bazaar ετοίμασαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας στην πλατεία Καραϊσκάκη με τη βοήθεια των δασκάλων τους και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων συνεχίζοντας έτσι μία παράδοση των τελευταίων ετών στο σχολείο.

To bazaar περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, φτιαγμένες με αγάπη, φαντασία και μεράκι από τους ίδιους τους μαθητές και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτών των χειροποίητων δώρων, που θ’ αγοράσουν τα ίδια τα παιδιά σε συμβολικές τιμές, θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό, για να ανακουφίσουν άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Άλλωστε, στον πρόσφατο τηλεμαραθώνιο της UNISEF και των Special Olympics που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας πρόσφερε το ποσό των 200 Ευρώ. Ένα μέρος αυτού του ποσού προέρχεται από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου παζαριού. Για τις δημιουργίες τους οι μαθητές χρησιμοποίησαν μόνο φυσικά υλικά περνώντας έτσι και το μήνυμα της οικολογίας.

Πρόκειται για ένα ευγενικό εγχείρημα στο οποίο συμμετείχαν με κέφι κι ενθουσιασμό όλα τα παιδιά του σχολείου αλλά κυρίως της ΣΤ’ τάξης και που δίνει στα ίδια τα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε κάτι δημιουργικό και αξιέπαινο.

Ο Διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Άρτας Δημήτρης Τσουβέλαςυπογραμμίζει την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και εύχεται σε όλους τους μαθητές, δασκάλους και γονείς, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Τα παιδιά αισθάνονται περήφανα για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους και δηλώνουν πρόθυμα να συνεχίσουν τέτοιου είδους δημιουργικές δραστηριότητες και στο μέλλον, πολύ δε περισσότερο όταν αφορούν σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...