Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εγκαινιάστηκε το πρώτο ιδιόκτητο σπίτι της Αμυμώνης και των παιδιών της

Τα ταλαντούχα κορίτσια της Αμυμώνης που τραγούδησαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χαλαρώνουν και προετοιμάζονται στο γεμάτο φως σαλόνι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Λίλιαν Βουδούρη".

ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ "ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ"


Ένα μεγάλο όνειρο της Αμυμώνης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες έγινε πραγματικότητα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. 

Εγκαινιάστηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Λίλιαν Βουδούρη", που αποτελεί την πρώτη στο είδος της στη χώρα μας, για άτομα με αυτόν το συνδυασμό αναπηριών (ολική ή μερική απώλεια όρασης και νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές ή κινητικά προβλήματα).

Φανερά συγκινημένοι και συνάμα χαρούμενοι περισσότεροι από 200 φίλοι και προσκεκλημένοι της Αμυμώνης γέμισαν τον όμορφο κήπο του σπιτιού στο Πικέρμι, έτσι ώστε να μοιραστούν τη χαρά των εγκαινίων και τον αγιασμό του πρώτου ιδιόκτητου σπιτιού των παιδιών του Συλλόγου, που στεγάζεται σε ιδιόκτητη μονοκατοικία (Πικερμίου 79), η οποία είναι δωρεά του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη.

Η κ. Μπέλλου (Πρόεδρος Αμυμώνης), ο κ. Χριστόπουλος (Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου) και ο κ. Παλαιοκρασσάς (Πρόεδρος Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη) κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.

“Αυτό που θέλαμε και αυτό που διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να παρέχουμε μία ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των παιδιών μας, να βρίσκονται σε ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο φως και χρώματα. Τα παιδιά μας μπορεί να μη βλέπουν τα χρώματα όμως εμείς προσπαθούμε να γεμίσουμε τη ζωή τους με χρώμα και άρωμα για να γαληνεύει η ψυχή τους“, επεσήμανε στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η κ. Παρασκευή Μπέλλου, πρόεδρος της Αμυμώνης. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη και το Διοικητικό Συμβούλιο, είμαστε ευγνώμονες για τη δωρεά. Eυχαριστούμε και όλους εσάς που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια ο καθένας από τη δική του θέση. Από τα Υπουργεία, την Περιφέρεια, πρόσωπα με υψηλά αξιώματα στην κοινωνία, βουλευτές, τράπεζες, εταιρείες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, χορηγοί, φίλοι, εθελοντές, εργαζόμενοι της Αμυμώνης που πίστεψαν και πιστεύουν σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια. 20 χρόνια πορείας γεμάτα αγωνία, πολύ δουλειά και πάντα με ελάχιστα χρήματα. Για εμάς τους γονείς είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε επιλογές και παίρνουμε δύναμη από εσάς και έχουμε ανάγκη την στήριξή σας, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, είναι η γιορτή των παιδιών μας και των γονέων τους. Γιορτάζουμε την αληθινή έγνοια για τον άνθρωπο, την προσφορά, τον εθελοντισμό, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αστείρευτη πηγή της Αμυμώνης που εδώ και εκατοντάδες χρόνια δεν στέρεψε ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...