Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης για τους εξαρτημένους εγκαινίασε το ΚΕΘΕΑ

Μία νέα μονάδα για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων στην περιοχή της Αθήνας εγκαινίασε την Πέμπτη το ΚΕΘΕΑ.

Τα εγκαίνια του νέου Ειδικού Κέντρου Άμεσης Πρόσβασης του ΚΕΘΕΑ επί της Κουμουνδούρου 28 έγιναν από την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Στόχος του Κέντρου είναι να δώσει νέα ώθηση στην υποστήριξή των εξαρτημένων ατόμων, να συμβάλει στην αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης του ΗΙV/AIDS, να περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να συνδέσει τους χρήστες με τα θεραπευτικά προγράμματα, κρατώντας ζωντανή την προοπτική της θεραπείας και της ένταξης.

Στο πλαίσιο του Κέντρου θα λειτουργεί στέκι διημέρευσης για χρήστες, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παραμονής σε ένα ασφαλές και χωρίς ουσίες περιβάλλον, όπου θα προσφέρονται πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτική υποστήριξη, σίτιση, δυνατότητα φροντίδας της ατομικής υγιεινής και κινητοποίηση για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Για την καλύτερη προσέγγιση των χρηστών θα αναπτυχθεί επίσης πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στο δρόμο, το οποίο θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με εξορμήσεις σε διαφορετικά διαστήματα της ημέρας.

Το έργο ανακατασκευής του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο καθώς και ο βασικός του εξοπλισμός έγιναν εξολοκλήρου με μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...