Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Γνωρίστε καλύτερα την ΕΛΕΠΑΠ

Διαρκής στόχος είναι η στενή συνεργασία, ενημέρωση ευαισθητοποίηση με όλους τους αρμόδιους φορείς – Κυβέρνηση, Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση Κοινωνικούς παράγοντες για άμεσες δίκαιες και αποτελεσματικές θέσεις στα προβλήματα των παιδιών με κινητική αναπηρία. ...

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων - ΕΛΕΠΑΠ είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1937, έχει έδρα την Αθήνα και πέντε παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Γιάννενα, Βόλο και Αγρίνιο. Μέχρι σήμερα έχει φροντίσει πλέον των 100.000 παιδιών.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου , φιλανθρωπικό σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο από το κράτους - ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1937 με τη συμπαράσταση του Ιδρύματος Εγγύς Ανατολή, του υπουργείου Κρατικής Υγιεινής και του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών και είναι το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα που άνοιξε την πόρτα του για την περίθαλψη, την θεραπεία , την εκπαίδευση την αποκατάσταση παιδιών με κινητικές αναπηρίες από λίγων ημερών έως 16 ετών και από το 1987 στην επαγγελματική αποκατάσταση για ενήλικες από 18 και άνω.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αφοσιωμένη στο έργο της παρακολουθεί , συμμετέχει και συνεισφέρει στις διεθνής εξελίξεις συμμετέχοντας ως ενεργό μέλος στη Διεθνή Εταιρεία Αποκατάστασης ,Rehabilitation International στο τμήμα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση RI ECA που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Forum EDF και στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανάλυσης Βάδισης για Ενήλικους και Παιδιά (European Society for Movement Analysis of Adult and Children ESMAC).

Η ΕΛΕΠΑΠ στα 70 χρόνια προσφοράς της έχει αγκαλιάσει περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητική αναπηρία ( Εγκεφαλική παράλυση , ορθοπεδικές και νευρολογικές παθήσεις ) υποστηρίζοντας το κάθε βήμα εξέλιξης ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. 1000 παιδιά σε ημερησία βάση σε πανελλαδικό επίπεδο συμμετέχουν στα θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ.

Το επιστημονικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό των 250 ατόμων συνθέτει μια ομάδα η οποία μπορεί να παρέχει ένα συνολικό και σφαιρικό αποκαταστασιακό έργο στα 6 Παραρτήματα Ημερήσιας φροντίδας στην Αθήνα Θεσσαλονίκη , Χανιά Ιωάννινα, Βόλο , Αγρίνιο. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν και υποστηρίζονται 6 Ειδικά δημόσια Νηπιαγωγεία 7 Ειδικά Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και 1 Γυμνάσιο.

Η ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζει όλα τα παιδιά με οποιαδήποτε μορφή κινητικής αναπηρίας ανεξάρτητα της βαρύτητας αλλά και του κοινωνικό οικονομικού επιπέδου της οικογένειας. Παιδιά με :

Εγκεφαλική Παράλυση,
Εγκεφαλική δυσλειτουργία,
Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα ,
Δυσπλασίες
Κρανιο εγκεφαλικές κακώσεις
Κακώσεις Νοτιαίου μυελού
Μυοπάθιες,

βρίσκουν την απαραίτητη υποστήριξη. Η ΕΛΕΠΑΠ με τη διεπιστημονική σφαιρική της προσέγγιση αντιμετωπίζει τα συνοδά προβλήματα της κινητικής αναπηρίας όπως αυτά του λόγου, νόησης , όρασης, ψυχοσυναισθηματικής προσαρμογής .

Η αποκαταστασιακή πρόοδος καθορίζεται , υποστηρίζεται και παρακολουθείται από την διεπιστημονική ομάδα η οποία αξιολογεί και θέτει μικροπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους νέους θεραπευτικούς, ψυχοκοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, προσωπικούς ακόμα και επαγγελματικούς στόχους.
Η Ιατρική ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και αποτελείται από Ορθοπεδικό Παιδίατρο Αναπτυξιολόγοι, Παιδονευρολόγο , Ωτορινολαρυγγολόγο, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο κλπ.

Το κέντρο Ανάλυσης βάδισης εντοπίζει και τεκμηριώνει προβλήματα βάδισης σε παιδιά και ενήλικες , αξιολογεί τα αποτελέσματα των χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων συνδυάζοντας την κλινική εξέταση , τη σωματομετρική ανάλυση την ανάλυση στατικής ισορροπίας και του Μυικού έργου Ισχύος.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων

ΕΛΕΠΑΠ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Κόνωνος 16, 11634 Αθήνα
Τηλ: 7228360, 7233860, 7212780 Fax: 7228380

e-mail:elepap@otenet.gr    www.elepap.gr

Alpha Bank: IBAN GR06 0140 1150 1150 0200 2005 795
Eθνική Τράπεζα: IBAN GR81 0110 1390 0000 1394 8006 484
Citibank: IBAN GR07 0840 1270 0000 0550 7093 398 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...