Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Εσείς ξέρετε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ;

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό γιορτάστηκε (;)ι στις 2 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση γι αυτήν τη διαταραχή. Δυστυχώς η δημοσιότητα ήταν ελάχιστη και έτσι δεν έγινε ευρύτερα γνωστή η μέρα. Από το καλό blog http://i-diadromi.blogspot.com/  πήραμε ορισμένα στοιχεία που δημοσιεύπουμε:

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη νευροβιολογική διαταραχή, που συνήθως διαρκεί για το σύνολο της ζωής ενός ανθρώπου και "πλήττει" περισσότερο τα αγόρια, καθώς αυτά έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν απ ο τι τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γονείς θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα ιατρική εξέταση και βοήθεια σε περίπτωση που το παιδί τους εμφανίσει, μεταξύ άλλων, έλλειψη έλλειψη έντονου χαμόγελου ή άλλων εγκάρδιων εκφράσεων χαράς από την ηλικία των έξι(6) μηνών και μετά, έλλειψη βρεφικής ομιλίας έως δώδεκα (12) μηνών, αδυναμία σχηματισμού λέξεων έως δέκα έξι (16) μηνών κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες σε διάφορους εξειδικευμένους φορείς και οργανώσεις, όπως είναι, π.χ.., η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων τηλ: 210-32.16.550 και η οργάνωση Αυτισμός - Ασπεργκερ Ελλάς τηλ: 210-67.28.181. Από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...