Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Σαν βγαίνει ο Χότζας στον Κονγκό...

Ο κληρικός Μπόμπο Ιμπραΐμ Μουμπάρακ, επικεφαλής ισλαμικού προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρική, πιστεύει ακράδαντα ότι το τουρκικό μοντέλο (αυτή η περίεργη μείξη δυτικής δημοκρατίας, μετριοπαθούς Ισλάμ και ελεύθερης αγοράς)
θα ήταν «ταμάμ» για τις αφρικανικές χώρες.

Ο Αμπντουλάχ- μπέη, δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ, φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα. Άλλωστε στην επίσκεψή του σε Κονγκό και Καμερούν, την πρώτη Τούρκου προέδρου εκεί, συνοδευόταν από 140 Τούρκους επιχειρηματίες. Των οποίων το βλέμμα έχει σαφώς στραφεί προς την Αφρική λόγω κρίσης. Ελπίζουν να πουλήσουν εκεί τα πάντα. Από απορρυπαντικά μέχρι τζιν. Επιδιώκουν να κλείσουν συμβόλαια για τα πάντα.

Από την κατασκευή αεροδρομίων και φραγμάτων μέχρι σπιτιών. Το 2001 οι τουρκικές εξαγωγές προς την Αφρική ήταν 1,5 δισ. δολάρια. Πέρυσι ξεπέρασαν τα 10 δισ.

Οι Αφρικανοί λοιπόν τους υποδέχονται με ενθουσιασμό (φωτό). Εξάλλου σουνίτες Τούρκοι αναστήλωσαν τζαμιά, μεντρεσέδες και σχολεία σε ολόκληρη τη Μαύρη Ήπειρο. Γνωρίζοντας ότι το κοινό θρήσκευμα φυσικά βοηθά στις μπίζνες.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...