Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

«Βγες από την καθημερινότητα Μπες στη θέση ενός εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα»

Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
100614-adu2
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία μιας αποστολής μπαίνοντας στη θέση ενός εθελοντή από την Τετάρτη 16 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίουστον πεζόδρομο της Ερμού, Θησείο, πλησίον πλατείας Ασωμάτων (αριστερή έξοδος ΗΣΑΠ) καθημερινά 12.00-22.00.
Ένας κινητός προσφυγικός καταυλισμός φτάνει στο κέντρο της πόλης καλώντας σας να ζήσετε για λίγα λεπτά ως γιατρός, τεχνικός ή νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να γνωρίσετε τα διλήμματα, τις προκλήσεις και την ικανοποίηση μιας αποστολής.
«Φανταστείτε πως μόλις έχετε περάσει τα σύνορα. Βρίσκεστε σε μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ολόκληρες οικογένειες τρέπονται σε φυγή από τα χωριά τους για να γλιτώσουν απ’ τις μάχες. Την τελευταία εβδομάδα περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη περιοχή που δεν έχει καμιά απολύτως υποδομή. Χιλιάδες ακόμα άνθρωποι είναι στο δρόμο και καταφθάνουν. Άλλοι είναι απόλυτα εξουθενωμένοι, άλλοι άρρωστοι. Όλοι έχουν κάτι κοινό: δεν τους έχει απομείνει τίποτα πια. Εδώ αρχίζει η δική σας αποστολή. Από εσάς εξαρτάται η επιβίωσή τους! Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εθελοντές των αποστολών μας την οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μέσα από μια έντονα βιωματική έκθεση. Φέτος, η ενέργειά μας φέρει έναν ειδικό συμβολισμό καθώς πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων παρουσίας των ΓΧΣ στην Ελλάδα χάρη στην ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας»,δηλώνει ο Νώντας Πάσχος, διευθυντής επικοινωνίας των ΓΧΣ.
Ο επισκέπτης ζει για λίγα λεπτά την καθημερινότητα ενός γιατρού, νοσηλευτή ή τεχνικού μέσω τη ηχητικής αφήγησης που επιλέγει να συνοδεύσει την περιήγησή του μέσα σε ένα χώρο διαμορφωμένο ως προσομοίωση αποστολής. Πώς είναι, λοιπόν, η μέρα ενός γιατρού; Τι κάνει ένας τεχνικός; Πώς βοηθά ένας νοσηλευτής;
«Στόχος μας είναι να ζήσουν όλοι για λίγα λεπτά την εμπειρία μιας αποστολής ανακαλύπτοντας τις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και την τεράστια ικανοποίηση που προσφέρει μια τέτοια εμπειρία», αναφέρει ο Νέστορας Ρουσόδιμος, υπεύθυνος εκδηλώσεων και εκστρατειών ενημέρωσης των ΓΧΣ  συμπληρώνοντας «Η έκθεση που πραγματοποιείται για τρίτη φορά ταξίδεψε σε οκτώ συνολικά πόλεις ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι στην Αθήνα.»
Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, βραβευμένες φωτογραφίες από το διεθνές πρακτορείο Magnum Photos, θα σας ταξιδέψουν στις αποστολές της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.
  
Φέτος η έκθεση υποστηρίζει τις δράσεις του Fringe Festival
Η έκθεση ταξιδεύει σε εννέα πόλεις:
Μυτιλήνη 14-18/4– Κομοτηνή 21-25/4– Ξάνθη 28/4-1/5–Καβάλα 5-9/5–Θεσσαλονίκη 12-21/5 –Κατερίνη 26-30/5- Λάρισα 2-6/6-Τρίκαλα 9-13/6-Αθήνα 16-22/6
Ελάτε όλοι να ζήσετε μια εμπειρία χωρίς σύνορα
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης 12:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...