Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πάνω από 1000 φιάλες με αίμα συγκεντρώθηκαν στην 42η εθελοντική αιμοδοσία εργαζομένων ΟΤΕ


Με επιτυχία και κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε η 42η εθελοντική αιμοδοσία εργαζομένων ΟΤΕ. Με σύνθημα «δίνουμε αίμα, παίρνουμε χαμόγελο», οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της χώρας, απέδειξαν στην πράξη ότι μια σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο τον καλύτερό της εαυτό.

Από το 1976 που ξεκίνησε, η εθελοντική αιμοδοσία εργαζομένων ΟΤΕ αποτελεί κορυφαία πράξη ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Έτσι και φέτος, οι εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, προσήλθαν και έδωσαν αίμα για χάρη του κοινωνικού συνόλου, καταφέρνοντας ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκαν να ξεπεράσει τις 1000 μόνο στην Αττική, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα, ο αριθμός των  εθελοντών αιμοδοτών στον Όμιλο ΟΤΕ ανέρχεται σε περίπου 3.000, πανελλαδικά. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στα κτίρια του ΟΤΕ 2 ομαδικές αιμοδοσίες σε 4 σημεία στην Αττική και σε 22 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά στην περιφέρεια, η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα 54 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα και μπορούν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ, οι οικογένειες τους, συγγενείς, αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Οι ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται, διατίθενται όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων του Ομίλου, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό παραμένει στη διάθεση των νοσοκομείων. Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί περισσότερες από 17.000 μονάδες αίματος σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ επιδεικνύουν, διαχρονικά, την κοινωνική ευαισθησία τους σε θέματα ζωτικής και εθνικής σημασίας, καλλιεργώντας τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...