Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Πορεία προς τη ζωή" χέρι με χέρι από μαθητές της Αλεξανδρούπολης

Με σύνθημα «Όλοι ίσοι, διαφορετικοί» τετρακόσιοι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης και του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν "πορεία προς τη ζωή".
Η πορεία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Αθήνα 2011 με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κ. Τίμοθι Σράΐβερ-Κένεντι στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Η πορεία των μαθητών, που φορούσαν όλοι καπελάκια των Special Olympics, ξεκίνησε από τη Νομαρχία Έβρου και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης κατέληξε στην πλατεία Φάρου.
Το πρόγραμμα στο Φάρο περιελάμβανε τον όρκο των αθλητών των Special Olympics καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα από τους μαθητές με μηνύματα για τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία. «Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα, μέσα από τον όρκο των αθλητών των Special Olympics, «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος», ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων μας. Μέσα στην αγριότητα της ζωής μας και στα μεγάλα προβλήματα , πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τους την προσφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...