Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ίδρυμα Νιάρχου «ανοίγει την πόρτα» των παιδικών σταθμών για 3.555 παιδιά

Με δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ μετά απο συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών - Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ιδρύματος να διαθέσει 100.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης


Μια θέση σε βρεφικούς, νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για 3.555 παιδιά διασφάλισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για παιδιά που δεν καλύφθηκαν από την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ.

Το Ίδρυμα προχώρησε σε αυτή τη δωρεά μετά την πληθώρα μηνυμάτων που έλαβε από γονείς ότι τα παιδιά τους δεν θα μπουν στους παιδικούς σταθμούς παρά την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να καλύψει την εγγραφή όλων των βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει 100.000.000 ευρώ με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και τυχεροί που η γενναιοδωρία του Ιδρυτή μας,  Σταύρου Νιάρχου, μας επιτρέπει, για μια ακόμα φορά, να βοηθήσουμε σε ένα κρίσιμο θέμα, δίνοντας το παρών εκεί όπου η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Ευχόμαστε ότι η απόφασή μας θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...