Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τέρενς Κουίκ για τη δραματική αύξηση των αιτήσεων για τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων


Την απάνθρωπη (και εκτός δημογραφικού πλαισίου) μεθόδευση της μνημονιακής γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης εις βάρος των δικαιούχων των πολυτεκνικών επιδομάτων, πολλοί εκ των οποίων, αναμένεται να...εξαιρεθούν από τη λήψη του προαναφερόμενου βοηθήματος, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων, που παραδόθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού:

«Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει το έντυπο Α21 για τα επιδόματα τέκνων 760.000 υποψήφιοι δικαιούχοι ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο καθώς ως τη λήξη της προθεσμίας (τέλος Δεκεμβρίου) απομένουν ακόμη 3 μήνες.

Ενώ όλα μαζί τα επιδόματα και με την ισόβια σύνταξη στοίχιζαν περί τα 600 εκατ.€ και η κατάργηση των έγινε για να εξοικονομηθούν πόροι 86 εκατ. €.., πριν λίγο καιρό το κονδύλι το ανέβαζαν στα 755 εκατ. € και τώρα βλέπουν ότι δεν φτάνει και αυτό! Βλέπουμε δηλαδή ότι όχι μόνο δεν μειώνεται το κονδύλι, αλλά αυξάνει κατά πολύ και το χειρότερο… οι πολύτεκνοι είναι εκτός αυτών των επιδομάτων!

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο έλεγχος όλων αυτών των δηλώσεων, όπως υπολογίζεται ότι θα είναι, ειδικώς για το 2013, «δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά. Το δείγμα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ μετά από εισήγηση του κλάδου οικογενειακών επιδομάτων». Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην διενεργηθεί έλεγχος!»

«Ξεχνάτε κύριοι ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων δεν είναι προνοιακά επιδόματα, αλλά θεσπίστηκαν ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια 3ο, 4ο τέκνο», τονίζει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και υπογραμμίζει πώς τα χρήματα αυτά, προέρχονται κυρίως από τους ίδιους τους πολύτεκνους - από την τσέπη τους αφού είναι μία έμμεση μερική επιστροφή ΦΠΑ, λόγω των πολλαπλών αγορών που πραγματοποιούν οι πολυμελείς οικογένειές τους».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ η ΑΣΠΕ καιρό τώρα φώναζε να παραμείνουν τα επιδόματα που δίδονταν ως έχουν με μείωση κατά 15%, προκειμένου να εξοικονομηθούν 103.000.000 ευρώ, εφόσον η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ, η πρότασή της τελικά δεν εισακούσθηκε.

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να μην εξαιρεθεί ούτε ένας εκ των δικαιούχων των πολυτεκνικών επιδομάτων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΑΣΠΕ για μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων κατά 15%, αλλά και τη διασφάλιση της διενέργειας ελέγχου του συνόλου των δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...