Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο Κρήτης: Αιτήσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή", που εδρεύει στα Άνω Καλέσα, δέχεται αιτήσεις από γονείς ή κηδεμόνες Ατόμων με Νοητική Υστέρηση οι οποίοι επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Άνω Καλέσα, μέχρι και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Πληροφορίες δίδονται στα: 2810 821600 και www.dikaiomastizoi.gr

Η συγκεκριμένη πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου "Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων" και της πράξης "Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας". Αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013" με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου. Το Σωματείο Σύλλογος "Δικαίωμα στη Ζωή" λειτουργεί ως ανάδοχος.

Το σωματείο γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» ιδρύθηκε το 2005 από γονείς και φίλους ατόμων με αναπηρία με έδρα την πόλη του Ηρακλείου και έχει σαν σκοπό την πραγματοποίηση ενεργειών που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Το σωματείο είναι εθελοντική – μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι πιστοποιημένος φορέας κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης/Διεύθυνση Πρόνοιας.

Το «Δικαίωμα στη Ζωή» διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Β & Γ από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή – Περιφέρεια Κρήτης και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) της οργάνωσης «Εθελοντών Κοινωνία» του Υπουργείου Υγείας, καθώς και του Δικτύου Κοινωνικών Φορέων Κρήτης «Ζεύξις». Τέλος, εκπροσωπείται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και έχει ως εποπτεύουσα αρχή την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας ης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...