Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Νικολόπουλος: Χάος επικρατεί στα ΚΕΠΑ


Το Γραφείο Τύπου του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος, με αφορμή το θέμα που ανέδειξε στη Βουλή –μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου- ο Γ.Γ. και ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση...

Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ιδρύθηκαν στην χώρα μας με τον ν. 3863/2010. Από την ημερομηνία εκείνη και μετά, με ιδιαίτερη δε έμφαση το τελευταίο 3μηνο, φθάνουν στα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ καταγγελίες από ευσυνείδητους Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, για τα «ΑΙΣΧΗ» όπως οι ίδιοι τα ονομάζουν που γίνονται στα συγκεκριμένα Κέντρα.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία αφορά το ΚΕΠΑ Αθηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπάλληλοι του ΚΕΠΑ ενημέρωναν τους υποψήφιους προς εξέταση ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για εξέταση από την επιτροπή είναι 4 ΜΗΝΕΣ, για όσους προσέρχονταν επιτόπου για κρίση και 12 ΜΗΝΕΣ για όσους απαιτείται να μεταβεί η επιτροπή στο σπίτι τους, για αξιολόγηση του βαθμού αναπηρίας τους!!!

Στις 17 Ιουλίου 2013 ορίσθηκε Υγειονομική Επιτροπή στο ΚΕΠΑ Αθηνών για να εξετάσει ασθενείς και να προσδιορίσει τον βαθμό αναπηρίας τους. Ταυτόχρονα όμως, την ίδια ημέρα και ώρα είχε ορισθεί η ΊΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για εξέταση των υποψηφίων ασθενών και στο ΚΕΠΑ της Πάτρας!!!

Η επιτροπή τελικά βρέθηκε ΜΟΝΟ στην ΠΑΤΡΑ και οι ασθενείς, που είχαν από νωρίς το πρωί προσέλθει στο ΚΕΠΑ Αθηνών, δεν ειδοποιήθηκαν από ΚΑΝΕΝΑΝ (!!!!!) υπάλληλο για την «αστοχία», όπως την χαρακτήρισαν αργότερα στο συντονισμό της Επιτροπής!!!!

Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα από τους καταταλαιπωρηθέντες ασθενείς, που βρέθηκαν στο ΚΕΠΑ εκείνη την ημέρα, οι υπάλληλοι παραδέχθηκαν ότι, ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ κατάφεραν και ειδοποίησαν τηλεφωνικά προκειμένου να μην προσέλθουν ΆΔΙΚΑ!!!

Οι ίδιοι οι προς εξέταση ασθενείς δηλώνουν ότι, ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ την 15 Ιουλίου είχαν ειδοποιηθεί ΟΛΟΙ οι ασθενείς να βρίσκονται κανονικά στο ΚΕΠΑ Αθηνών για εξέταση από την Επιτροπή και την επομένη 16 Ιουλίου, ΜΟΝΟ μερικοί – ελάχιστοι πολίτες ασθενείς ξαναειδοποιήθηκαν να μην πάνε τελικά στο ΚΕΠΑ.

Είναι φανερό, πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας «πνέουν τα λήσθια»!!!

Ο Υπουργός σχεδόν καθημερινά «τηλεπαραθυριάζεται»….. και μεριμνά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την επικοινωνιακή του ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑ περί της νέας πολιτικής του ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ…!!!!

Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου του, έχουν χάσει ΠΛΗΡΩΣ τον έλεγχο και αυτό φαίνεται από το προαναφερθέν περιστατικό!!!

Μπορείτε κ. Υπουργέ, να απαντήσετε στον Έλληνα Αθηναίο και στην Ελληνίδα Αθηναία ασθενή, ποιος εξέδωσε την απόφαση να συνέλθει η ΙΔΙΑ Υγειονομική Επιτροπή ταυτόχρονα στα ΚΕΠΑ Αθηνών και Πάτρας;

Οι διοικητικοί σας υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι, δεν προλαβαίνουν να ενημερώσουν τους προς εξέταση ασθενής εγγράφως, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ακόμα θα μας πείτε αλήθεια, οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου σας συμμετέχουν στην Κινητικότητα ή αυτή υφίσταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο για τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ και τους ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ;

Φυσικά και θα γνωρίζετε ότι, μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν εξετασθεί οι συγκεκριμένοι ασθενείς, γιατί πολύ απλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επίσης δεν μπορεί κάπου θα το ακούσατε πως μέχρι να εξετασθούν από την Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ Αθηνών, οι προς εξέταση ασθενείς ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΉΔΗ ΛΑΜΒΑΝΑΝ!!!

Αλήθεια πως περιμένετε κ. Υπουργέ, να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;

Σύμφωνα πάντως με καταγγελίες, οι αιτήσεις που εκκρεμούν προς εξέταση στο ΚΕΠΑ Αθηνών είναι από το έτος 2012!!!!

Προφανώς και ο Υπουργός φοβούμαστε πως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, πόσος είναι ο αριθμός των αιτήσεων.

Θα μπορέσει άραγε η επιτροπή να τους εξετάσει όλους αυτούς σε μία ημέρα;

Και επειδή φαίνεται πως ορισμένοι Υπουργοί της Δικομματιής Τρόϊκας είναι σε πλήρη συνεργασία για την ΕΞΟΝΤΩΣΗ του Ελληνικού Λαού, θα πρέπει να ενημερωθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι προς εξέταση ασθενείς έχασαν το δικαίωμα να λάβουν φορολογική ελάφρυνση ίση με 2,000€ από τη δήλωση του Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους!

Επειδή δεν συνήλθε η Υγειονομική Επιτροπή, δεν μπορούσαν να βάλουν στην ήδη κατατεθείσα Φορολογική τους Δήλωση τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να τύχουν ελάφρυνσης και έτσι ήδη τους έχουν έρθει εκκαθαριστικά από την εφορία με πολλαπλάσιο προς πληρωμή φόρο!!!

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να θυμάστε κ. Αδ. Γεωργιάδη, πως κάποιοι από τους προς εξέταση ασθενείς στο ΚΕΠΑ Αθηνών, δεν άντεξαν τον δικό σας ΕΜΠΑΙΓΜΟ …και απεβίωσαν!

Εμείς δεν περιμένουμε να δείξετε κάποια πρόνοια για τους οικείους αυτών των ανθρώπων, που δεν άντεξαν και έφυγαν από τη ζωή, αλλά η συνειδησιακή σας κατάσταση κ. Υπουργέ, φαίνεται πως χρίζει ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΓΗΣ και θα σας προτείναμε να το κάνετε αυτό ΑΜΕΣΑ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...