Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταξη των τριτέκνων στα μειωμένα εισιτήρια


Αναφορά Αυγενάκη προς τον Χρυσοχοΐδη και Στουρνάρα. Στο αίτημα των τριτέκνων για δυνατότητα παροχής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, με αναπροσαρμοσμένη τιμή κοινωνικής πολιτικής
και την παροχή δυνατότητας για μειωμένο εισιτήριο, αναφέρεται σε παρέμβασή ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών στην Ολομέλεια της Βουλής, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τεκνά Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ζητείται να τροποποιηθεί το άρθρο 7 του Ν. 3534/2007 «Στον προϋπολογισμό κάθε αρμόδιου Υπουργείου, εγγράφονται πιστώσεις για την καταβολή της δαπάνης που προκαλείται στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από τη δωρεάν μεταφορά ή με μειωμένο εισιτήριο των αναπήρων πολέμου και των συνοδών τους, των πολυτέκνων, των τριτέκνων, των μαθητών, των φοιτητών και σπουδαστών.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά να υπάρξει η απαιτούμενη προσοχή στην ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων, τόσο για την προσφορά της στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, όσο και στα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Υπενθυμίζουν μάλιστα την απόφαση –πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 1993, για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή, τότε, αποτελεί το πιο βασικό μέτρο για την πορεία λύσης του Δημογραφικού Προβλήματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...