Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Το πετυχημένο “Βοήθεια στο Σπίτι” περνάει στους δήμους

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Όχι απλά τη συνέχιση αλλά κυρίως τη διασφάλιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” παρέχει η απόφαση να περάσει από την 1η Οκτωβρίου του 2014 στη δικαιοδοσία των δήμων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τύχη του. 


Το νέο σχήμα θα προκύψει με σύμβαση που θα υπογράψουν τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, το ΙΚΑ και η ΕΕΤΑΑ.

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους

Ξαφνιασμένοι από αυτή την εξέλιξη δηλώνουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος στο νησί . Η Κοινωνική Λειτουργός Αθηνά Αρβανιτάκη με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας επεσήμανε ότι δεν το περίμεναν αφού “παρά το κύμα των απολύσεων που συμβαίνουν στον ελλαδικό χώρο βλέπουμε να ενθαρρύνεται η δουλειά μας και πλέον ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον”.
Βέβαια δεν αρκεί να εξασφαλιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων, όσο η χρηματοδότησή τους και προσθέτει “ήδη διανύουμε τον 7ο μήνα που το υπουργείο δεν έχει καταβάλει χρήματα για τις πληρωμές μας πανελλαδικά.

Για το προσωπικό που εργάζεται στις δομές αυτές, ηλικιωμένος και άτομο με αναπηρία σημαίνει ανήμπορος, σημαίνει προβλήματα υγείας, σημαίνει μοναξιά, απομόνωση και φτώχεια. Ευχόμαστε το ίδιο να σημαίνει και για τους κυρίους Υπουργούς που αυτή τη στιγμή η τύχη μας βρίσκεται στα χέρια τους”



www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...