Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χρηματοδότηση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας

(Aπό αριστερά προς τα δεξιά) κα Αγορίτσα Χαντζοπούλου, Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας, κος Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος, κα Έλλη Ανδριοπούλου, Λειτουργική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κα Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας.

 Aπό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Λάτση

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΑΑΠΑ) Καρδίτσας ο αγιασμός και τα εγκαίνια των νέων ανακαινισμένων χώρων του Ιδρύματος. 

Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 500τ.μ και με την ολοκλήρωσή τους πρόκειται να αποσυμφορήσουν τους υφιστάμενους χώρους του Κέντρου, το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 103 περιθαλπόμενους. Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο Κέντρο να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά και παράλληλα θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η εν λόγω ανακαίνιση καθώς και η αγορά καινούριου λεωφορείου χρηματοδοτήθηκαν από κοινού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και εντάσσονται σε γενικότερο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών του Κέντρου, το οποίο ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Κεντρικός διάδρομος χώρων του ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας πριν και μετά την ανακαίνιση 
Η Διοικήτρια του Κέντρου, κυρία Αγορίτσα Χαντζοπούλου κατά την τελετή των εγκαινίων τόνισε: «Θεωρούμε ότι το Ίδρυμά μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις υποδομές του αν, σε μια εποχή που η κρίση ακινητοποιούσε τα πάντα, δεν υπήρχαν οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Το σημαντικό αυτό έργο της ανακαίνισης μας έδωσε τις άριστες εγκαταστάσεις για τα παιδιά μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αυξάνοντας παράλληλα τη δυναμικότητα του ιδρύματος. Εκ μέρους του Δ.Σ. και των εργαζομένων του ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας αλλά κυρίως εκ μέρους των παιδιών που φιλοξενούνται και θα φιλοξενηθούν, θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τα δύο Ιδρύματα».

Η κυρία Έλλη Ανδριοπούλου, Λειτουργική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε: «Η εντεινόμενη κρίση που διανύει η χώρα μας φέρνει στο προσκήνιο ακόμη πιο έντονα την επιτακτική ανάγκη και το ηθικό χρέος που έχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο οι σοβαρές επιπτώσεις της τρέχουσας κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Η σημερινή δωρεά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο για τη συνεργασία όσο και για τα αποτελέσματά της, που βλέπουμε εδώ σήμερα. Ευελπιστούμε η απόφαση των δύο ιδρυμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματική ενίσχυση του συγκεκριμένου οργανισμού να βρει πολλούς μιμητές και να αποτελέσει παράδειγμα και κίνητρο για περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Δημήτρης Αφεντούλης, τόνισε: «Το έργο αυτό, πέρα από την προφανή σημασία της αναβάθμισης αναγκαίων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, σηματοδοτεί τη συνεργασία μεταξύ δύο σημαντικών κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας. Θεωρούμε ότι η έννοια της συνεργασίας είναι κρίσιμης σημασίας για τη χώρα μας ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία, πρωτίστως στην υλική αλλά δευτερευόντως και στην ηθική και συμβολική διάστασή της».

Το 3ετές πρόγραμμα αναβάθμισης
  • Το πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών του ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας περιελάμβανε:
  • ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών του Ιδρύματος μέσω εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου, τοποθέτησης ηλιακών θερμοσιφώνων σύγχρονης τεχνολογίας, εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη, αντικατάστασης παλαιού εξοπλισμού κ.λ.π.
  • δημιουργία χωριστών παιδικών δωματίων για τα εκπαιδεύσιμα παιδιά, τμήματος μωρών, παιδότοπου, αίθουσας συνεδριάσεων κ.α.
  • ανακαίνιση χώρων περιθαλπομένων και προσωπικού, δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας του προσωπικού που κατάγεται από άλλα μέρη, αναβάθμιση χώρων μαγειρείων και αποθηκών και εκπαίδευση του προσωπικού των μαγειρείων σύμφωνα με το πρόγραμμα ΗΑCCP.
  • ανακαίνιση δύο διαμερισμάτων που θα φιλοξενήσουν άμεσα 12 παιδιά που βρίσκονται σε ενοικιασμένο ξενώνα.
  • παρεμβάσεις τόσο στην εξωτερική όψη του Ιδρύματος όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του, και δημιουργία χώρου παιδικής χαράς (μένει να εξοπλισθεί), και μεγάλου χώρου περιπάτου με χλοοτάπητα για τους περιθαλπόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...